Искахме да се договорим да ползваме само един от терените

...
Искахме да се договорим да ползваме само един от терените
Коментари Харесай

ФК Черноморец 1919 с позиция за преместването в Долно Езерово и раздялата с Чиликов

Искахме да се договорим да употребяваме единствено един от терените на Ст. Черноморец, само че Пламен Киряков ни сподели, че наемът ще е еднакъв

Ръководството на ФК Черноморец 1919 излезе със мнение за раздялата с треньора Георги Чиликов. Преместването в кв.Долно Езерово и разруши няколко слуха, които разпространяваха недоброжелателите. Ето цялата позиция:

Във връзка с последните събития към обичания ни клуб, които провокираха голям брой мнения, полемики и тълкования, държим да внесем няколко разяснения. Те са свързани с най-наболелите и настоящи събития.

Основата на всеки клуб е неговата база. За всички нас от управлението, както и за тези, без които съществуването на който и да било тим е безсмислено - почитателите, е до болежка ясно, че домът ни, нашият храм, мястото ни е стадион " Черноморец ". Към това сме се стремили от ден първи, в който основахме Черноморец 1919 за да бъде съхранен и предаден на бъдещите генерации най-обичаният бургаски клуб. Както е добре известно, по един или различен метод, без значение на напъните, които сме положили и средствата, които сме вложили, ние се завърнахме там, където ни е мястото.

За наше голямо страдание, ние сме принудени да напуснем дома си. Подчертаваме, че това не става по наше предпочитание. Вече е добре известно, че наемът е планувано да бъде вдигнат със 100%. Т.е. - да стане двоен по отношение на настоящия. Към сегашния миг и в тази комплицирана в целия свят финансова конюнктура, подбудена от куп справедливи и субективни аргументи, заплащането ежемесечно на новия наем, комбиниран с това на сметки за ток, вода, поддръжка на база и терени, е невероятно за нашия клуб. Нямаме такива финансови благоприятни условия, с които да си позволим това, а и редом да преследваме задачите си в спортно-технически проект. Затова търсим други разновидности, с цел да спасим клуба. С днешна дата обстановката е " или, или ". Избираме или Черноморец да съществува, играейки на стадиона в Долно езерово, или...

Искаме дебело да подчертаем, че, преди всичко, няма да се местим от стадион " Черноморец ", до момента в който публично не ни бъде пожелан въпросният двоен наем. Същевременно, възможното ни пренасяне на стадиона в Долно езерово по никакъв метод не значи абдикиране от оповестената преди началото на сезона цел, а точно влизане във Втора лига. Напротив, ще се борим с утроени сили, с цел да я реализираме. Ние не желаеме да живуркаме в аматьорския футбол, а да отведем Черноморец на изконното му място - в професионалния. Също по този начин е извънредно значимо да се знае, че с възможното пренасяне в Долно езерово мъжкият тим на Черноморец по никакъв метод няма да бъде отслабен, а даже в противен случай. Освобождавайки се от тежкото задължение на непостижимия наем, това ще ни даде опция да имаме нова финансова рамка за всичко, касаещо чисто спортно-техническата страна на първия ни тим.

Длъжни сме да опровергаем и едно натрапчиво популяризирано мнение в последните дни, че даже и по спортно-технически метод да заслужим промоция във Втора лига, то стадионът в Долно езерово няма да получи лиценз. Убедени сме, че с подобренията, които към този момент са запланувани и можем да правим в нужния период, оборудването няма да има никакъв проблем да покрие условията за присъединяване в професионалния футбол.

Друг извънредно значим миг е, че възможното ни пренасяне на стадиона в Долно езерово по никакъв метод не значи, че абдикираме от борбата за нашия храм, а точно - стадион " Черноморец ". Напротив! Ние ще продължим по всички вероятни и законови способи да се борим за него и да имаме още веднъж опция да играем дуелите си там. Към сегашния миг обаче, още веднъж заявяваме, че двойният наем не е по финансовите ни благоприятни условия. Съвсем обособен е въпросът дали след седмица - две, или след месец - два, той няма да стане четворен...

Нека опровержим и един различен " мит ". А точно, че не сме желали и не сме провеждали срещи с актуалните притежатели на стадион " Черноморец ". Както и започнахме нашата позиция, ние прелестно знаем, че точно това е домът ни и никой различен стадион няма да усещаме по този метод. Затова и постоянно напъните ни са били ориентирани към това да играем мачовете на този стадион, на който са отраснали не една и две митове на бургаския и български футбол. Именно с тази цел сме инициирали няколко срещи с господин Пламен Киряков. Поискали сме и разбивка на цените на обособените терени и пространства, които използваме. Бяхме съгласни да употребяваме само централния терен, единствено и единствено да играем на стадион " Черноморец ". Насреща обаче получавахме само празни обещания, а най-после и ни бе казано, че наемът ще бъде идентичен, без значение какъв брой терена и пространства употребяваме.

Друга извънредно значима тематика е тази за Детско-юношеската школа и какво се случва с нея при вероятно пренасяне на стадиона в Долно езерово. Наясно сме, че клуб без школа е като дърво без корен. Още повече, когато това се отнася за клуб с вековна история като Черноморец. Затова ще създадем и невъзможното, с цел да няма и най-малки отрицателни последствия. Имаме хрумвания по какъв начин да се постъпи в тази обстановка. Уверяваме ви, че към този момент преговаряме за няколко разновидността, като ще изберем най-хубавия.

За наше голямо страдание, към ДЮШ на Черноморец също витаят значително " доброжелателни " клюки и изказвания. Категорично заявяваме, че " сините " гении освен не са се разбягали, само че и са се нараснали във всеки един набор. С това мислим, че даваме задоволително явен отговор на въпроса дали школата е надали не пред закриване.

Във връзка с всичко казано дотук се обръщаме и към нашите последователи. Ръководството на Черноморец кани всеки, който има ясни хрумвания по какъв път да продължи развиването си клубът, който има обосновани оферти, да заповяда на диалог, с цел да изложи мнението си. Отворени сме да изслушаме всеки, подготвени сме за градивен разговор.

Също с огромно страдание желаеме и публично да обявим, че Георги Чиликов към този момент не е старши треньор на мъжкия тим на Черноморец. Ръководството на клуба имаше голямо предпочитание представителният ни отбор да се развива и преследва задачите си под негово управление - млад, упорит и можещ експерт, освен това неразривно обвързван с обичания ни клуб. Всеки, включително и Георги Чиликов, и хората от оперативното управление на клуба, има своята позиция и своята истина за случилото се, довело до раздялата сред двете страни. Съжаляваме безпределно доста, че Георги Чиликов може би не осъзна до дъно какво е ситуацията на клуба и не му влезе в състояние, за което най-вероятно ние също имаме своята виновност. От все сърце благодарим на Жоро за работата му в клуба и постигнатите резултати. Пожелаваме му доста бъдещи професионални триумфи, които не се съмняваме, че ще реализира.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР