Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима

...
Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима
Коментари Харесай

ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да

Прогнозата на Флагман.бг е, че отсам може да изпратим трима министри и двама зам.-министри

Областната организация на ГЕРБ в Бургас е напът да направи взрив на идните изключителни парламентарни избори, изпращайки от Втори МИР към София десетина народни представители. С днешна дата това звучи необикновено, само че прогнозата на Флагман.бг, която постоянно е точна, сочи явна за нас действителна картина.

Данните, с които разполагаме демонстрират, че лидерът на листата Жечо Станков се обрисува като предстоящ министър на енергетиката в идващото държавно управление, доминирано от ГЕРБ.

Вторият в листата от Бургас ще бъде Любен Дилов-син , който остана лоялен на ГЕРБ в най-тежките години на партията и справедливо този път може да има искания да оглави министерството на туризма. В един от несъстоялите се кабинети неотдавна той бе спряган точно за поста на министър на туризма . Затова и в този момент, с доста огромна възможност, той ще се озове като началник на това ведомство.

Впрочем, листата за 50-ото Народно събрание на ГЕРБ от Бургас няма смяна.

На третото място още веднъж е Галя Желязкова , която натрупа забележителен стаж в Народното събрание. От 2017 година до момента тя се занимава с младежките политики и е обикновено да има искания за зам.-министерски пост в министерството на младежта и спорта .

По сходен метод стои и Андрей Рунчев , който е на четвърто място , само че има висока експертиза в региона на организацията на превоза. Няма да е изненада, в случай че някогашният дълготраен началник на Оперативна програма „ Транспорт “ в Община Бургас Андрей Рунчев седне в стола на зам.-министър на превоза .

При това състояние, изцяло избираемо става освен петото място, което ще е отредено за общинския водач на ГЕРБ в Несебър Мартин Богданов , само че и за известния предприемач от ГЕРБ-Руен Вежди Орманов , който остана правилен на своята партия от самото й основаване. Орманов ще е в първата осмица на листата.

Довечера Областният съвет на ГЕРБ, под председателството на Иван Алексиев, ще сформира окончателния вид на листата, който ще бъде изпратен незабавно за утвърждение от Изпълнителната комисия в София. Крайният период за регистрация на листите в РИК е 7 май.

Флагман.бг разбра, че спряганата за избираемо място в листата Ивелина Василева въобще няма да попада като наличие в нея. На този стадий тя си остава в състава на Надзорния съвет на ВиК-Бургас, само че на идващ стадий също може да я забележим като министър на екологията , какъвто тя беше в предишни мандати на ръководство на ГЕРБ.

Водачът на групата общински съветници от ГЕРБ в Общинския съвет на Бургас Ева Михалева , която през последните две години се обрисува като водач за образец със своите организационни качества и темперамент, този път няма да е претендент за народен представител, с цел да натрупа още малко опит в локалната политика, разяснява източник на Флагман.бг от регионалното управление на ГЕРБ. В идващите избори за парламент, обаче, Михалева се обрисува като претендента за депутат, чието кариерно развиване в политиката не предстои на никакво подозрение, поради лоялността и работохолизма й.

С това Бургас ще се потвърди като ковачница на фрагменти за централната власт в страната – казус, какъвто до момента не е следен в националната политика.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР