Ирландския сетер е голяма, активна и любвеобилна порода кучета, която

...
Ирландския сетер е голяма, активна и любвеобилна порода кучета, която
Коментари Харесай

Как се гледа ирландски сетер?

Ирландския сетер е огромна, дейна и любвеобилна порода кучета, която има доста добър и миролюбив темперамент. Отличен вид е за младите фамилии, които водят деен живот. За възрастните хора обаче не е целесъобразно да гледат такова куче, защото е доста интензивно и това ще е натоварващо за тях.

Те не са нападателни и обичат децата, които елементарно се сприятеляват с тях. Привързват се елементарно към индивида и са доста правилни на стопанина си. Не може да се реализира цялостно смирение, защото кучето постоянно ще има свое мнение и от време на време няма да е според с вас.

На избрана възраст интензивността на породата може даже да докара до дребен безпорядък в дома и даже до обири на храна. За да не се случи това, би трябвало да обръщате нужното внимание на кучето, да удовлетворяват потребностите му за интензивно всекидневие и да го възпитавате от малко. Трябва да знаете чудесно по какъв начин се гледа ирландски сетер.

 Куче ирландски сетер

На височина мъжките доближават към 58-67 см, а женските кучета - 55-62 см. Допустимото тегло при първите е 30-35 кг, а при другите - 25-30 кг. Главата има удължена и овална форма, а козината е дълга.

Като цяло ирландският сетер е доста миролюбива порода с леко самобитен темперамент. Те са енергични и доста дейни, по тази причина тази порода е най-добре да се взема за хората, които не обичат заседналия метод на живот.

Не са нападателни към другите кучета или новите хора. Именно по тази причина не са подобаващи за куче-пазач, защото сетера не е недоверчив към непознатите.

Не може да се каже, че се отличават с категорично смирение, само че все пак стопаните на тези кучета считат, че те са доста интелигентни и елементарно се поддават на дресировка и образование. Кучето доста добре се отнася към децата и в никакъв случай няма да си разреши даже и инцидентно да изплаши дребните членове на фамилията.

 Отглеждане на ирландски сетер

Сприятелява се елементарно с новите четириноги членове на фамилията, което не по никакъв начин дребен плюс, в случай че обичате животните и планирате да вземете още един питомец.

Ако сте решили да се сдобиете с правилен другар, тогава няма да съжалявате, в случай че изберете ирландски сетер - разгледайте нашите разгласи за ирландски сетер. Те елементарно се привързват към стопанина си и ще са ви доста правилни. Обичат ласките и вниманието. Ако обаче нямате опция да отделяте доста време на кучето или постоянно отсъствате от вкъщи, тогава тази порода не е за вас. И развъждането на ирландски сетер ще ви се стори мъчно начинание.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР