Ирландската полиция демонтира в Дъблиноколо 200 палатки, в които се

...
Ирландската полиция демонтира в Дъблиноколо 200 палатки, в които се
Коментари Харесай

Ирландската полиция демонтира мигрантския град от палатки в центъра на Дъблин

Ирландската полиция демонтира в Дъблиноколо 200 палатки, в които се бяха настанили лица, търсещи леговище, съобщи Дарик с позоваване на Ройтерс.
Ирландия се бори да се оправи срекорден брой бежанци, като в същото време се сблъсква с дефицит на жилища.

В непосредственост до държавни здания в столицата през последната година се появи по този начин нареченият " град от палатки ".

Докато младите мъже, които живеят в дребни палатки в града значително бяха оставени на мира, имаше митинги в по-малки общности против мигрантите, живеещи в хотели и хостели. През ноември в Дъблин избухна принуждение, водено от извънредно десни деятели.

По-късно през днешния ден държавното управление съобщи, че настанените в лагера лица, търсещи леговище, са били преместени тук-там южно от Дъблин в устойчиви на атмосферни въздействия палатки, душове, храна и сигурност.

Премиерът Саймън Харисзаяви преди преместването, че е значимо те да не се връщат. " Ние не живеем в страна, в която се разрешава на спонтанни сиромашки квартали просто да се появяват ", съобщи той.

До рано сутринта през днешния ден полицията беше натоварила по-голямата част от живеещите в лагера в рейсове. Пешеходните пътеки бяха почистени с маркуч и миризмата на дезинфектант се носеше във въздуха, показва Ройтерс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР