Ирландия забрани на американски проповедник на стъпва на територията ѝ

...
Ирландия забрани на американски проповедник на стъпва на територията ѝ
Коментари Харесай

Ирландия забрани на проповедник да стъпва на територията ѝ: възхвалявал убиец на гейове и зовял смърт за Обама

Ирландия забрани на американски просветител на стъпва на територията ѝ в продължение на 20 години, тъй като приказва против гейовете и има антисемитски възгледи.

Стивън Андерсън е свещеник от Аризона и ръководи баптистка черква. Според уеб страницата ѝ той трябвало да проповядва в Дъблин на 26 май. Онлайн петиция с гледище да му бъде неразрешено да стъпва в Ирландия обаче набрала 14 000 подписа, вследствие на което управляващите му наложили възбраната.

Преди Андерсън обществено е заявявал, че желае гибелта на някогашния американски президент Барак Обама и е отправял хвалебствия съм килъра на 49-души в нощен гей клуб във Флорида (нападението беше осъществено през 2016 г.).

Кой е Стивън Андерсън

Андерсън е един от най-спорните американски проповедници, написа Би Би Си.

Роден е и е израснал в Сакраменто, Калифорния. Поставя началото на църквата Faithful Word Baptist Church през декември 2005 година Първите ѝ почитатели стартират да се събират в дневната му в Аризона. Среща брачната половинка си в Мюнхен, Германия, когато е 18-годишен. Двойката е женена повече от 17 години и има 10 деца.

Църковният уебсайт го разказва като човек, който знае наизуст повече от 140 глави от Библията, а църквата - като " старомодна, самостоятелна, фундаментална, придържаща се единствено към превода King James на Библията, печелеща души баптистка черква ".

Заповедта против Андерсън е подписана от ирландския министър на правораздаването и влиза в действие незабавно, на 10 май, според Имиграционния закон от 1999 година Той твърди, че е бил стимулиран от ползите на обществото.

Това е първият път, в който се постанова сходна възбрана за стъпване на територията на страната.

Ирландия не е първата страна, подхванала стъпката. Няколко страни са забранили на проповедника достъп, една от които е Англия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР