Ирландия настоява за най-строг пакет от санкции срещу Русия, за

...
Ирландия настоява за най-строг пакет от санкции срещу Русия, за
Коментари Харесай

Ирландия иска по-строги санкции за Русия

Ирландия упорства за най-строг пакет от наказания против Русия , с цел да се постави завършек на лудостта на тази война. Това сподели ирландският външен министър Саймън Ковъни.

Днес той посети Украйна, посочи Би Би Си.

Руските сили евентуално са направили военни закононарушения , като са атакували украински цивилни, съобщи ирландският външен министър.

Той посети регионите, директно наранени от съветската експанзия и се срещна с министъра на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба и министъра на защитата Олексий Резников.
 Ирландия ще взе участие в силите на Европейски Съюз за бързо реагиране
Ирландия ще взе участие в силите на Европейски Съюз за бързо реагиране

Подкрепа за самодейността

" Макар и да е военно неутрална Ирландия, дано да е ясно, че ние не сме неутрални във връзка с тази война и бъдещето на вашата страна ", сподели Саймън Ковъни..

По време на визитата си Ковъни разгласи финансиране в размер на 3 млн. евро (2,5 млн. паунда) за Международния углавен съд, като 1 млн. евро ще бъдат разпределени неотложно за канцеларията на прокурора.

Ирландия към този момент е предоставила 20 млн. евро за филантропична помощ на Украйна и е поела ангажимент за 33 млн. евро за военна помощ за управляващите в Киев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР