Ирена Танова спечели златния медал на 10 метра пистолет при

...
Ирена Танова спечели златния медал на 10 метра пистолет при
Коментари Харесай

Ирена Танова и Борис Тузлуков триумфираха на пистолет в първия ден на международния турнир в София

Ирена Танова завоюва златния орден на 10 метра револвер при дамите на интернационалния шампионат по спортна пукотевица от веригата " Гран при ", който започва през днешния ден в София и в него вземат участие състезатели от България, Румъния, Северна Македония, Гърция и Сърбия.

Родената в Стара Загора състезателка показва акуратен мерник във финала и завоюва първото място с резултат от 238.0 точки, с който тя изпревари сребърната ни медалистка от Олимпийските игри в Токио 2020 Антоанета Бонева, която остана втора с 233.0 пункта. Подиумът добави Мирослава Минчева, която завърши с 212.5 точки в актива.

В квалификациите Минчева бе първа с 568 точки, следвана от Танова 567 и Костадинова 565.

При мъжете успеха на револвер сграбчи Борис Тузлуков, който във финала приключи с 236.8 точки, оставяйки зад себе си Самуил Донков с 236.2 и Георги Узунов с 216.4 точки.



Турнирът по спортна пукотевица се организира в спортната зала над Военна академия „ Г.С. Раковски “ в София и е с награден фонд от 10 000 лв.. На формалното разкриване на конкуренцията участваха елитни стрелци от близкото минало, като двукратният олимпийски първенец Таню Киряков, Нонка Матова, Диана Йоргова и други.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР