Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей каза в събота, че

...
Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей каза в събота, че
Коментари Харесай

Аятолах Хаменей иска съд в ислямските страни за тези, които горят Корана


Иранският висш водач аятолах Али Хаменей сподели в събота, че лицата, оскверняващи Корана, би трябвало да бъдат подложени на " най-тежкото наказване " и изиска Швеция да ги съобщи за наказателно гонене в ислямските страни , оповестиха държавните медии на Иран.

" Всички ислямски учени са съгласни, че тези, които оскверняват Корана, заслужават най-тежкото наказване... Задължение на това (шведско) държавно управление е да съобщи причинителя на правосъдните системи на ислямските страни ", сподели Хаменей в изказване, публикувано от държавните медии.

Припомняме, че в последните месеци имаше няколко протеста в Швеция, по време на които беше изгорена свещаната за мюсюлманите книга,. Това провокира всеобщи митинги в ислямския свят и реакции на държавно равнище, в това число

Министерството на външните работи на Иран в четвъртък, с цел да " стачкува остро против оскверняването на свещения за мюсюлманите Коран в страната ", оповестява " Ройтерс ".

Протестиращите против исляма, един от които е иракският преселник в Швеция, който изгори Корана пред джамия в Стокхолм през юни, поискаха и получиха позволение от шведската полиция да изгорят Корана пред иракското посолство в четвъртък.

В случая протестиращите ритнаха и отчасти унищожиха книга, която съгласно тях е Корана, само че напуснаха региона след един час , без да я възпламенят.
 Папа Франциск
Папа Франциск " ядосан и погнусен " от изгарянето на Корана в Швеция

" Свободата на словото в никакъв случай не би трябвало да се употребява като средство за презиране на другите "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР