Иранският върховен духовен лидер аятолах Али Хаменей забрани днес на

...
Иранският върховен духовен лидер аятолах Али Хаменей забрани днес на
Коментари Харесай

Аятолах Хаменей забрани вноса на американски и британски ваксини

Иранският висш нравствен водач аятолах Али Хаменей забрани през днешния ден на иранското държавно управление да внася ваксини против КОВИД-19 от Съединени американски щати и Англия, съобщи Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

" Вносът на американски и английски ваксини в страната е неразрешен. Казах това на държавните представители и в този момент го разгласявам обществено ", съобщи Хаменей в тирада, излъчена онлайн по малкия екран.

" Нямам им доверие. Понякога те желаят да тестват ваксини върху други нации. Ако американците бяха способни да произведат ваксина, нямаше да понесат такова крушение с ковид в личната си страна. "

Иран, който е най-тежко засегнатата страна от пандемията от ковид в Близкия изток, стартира изпитвания върху хора на първата си лична ваксина против КОВИД-19 предишния месец, като съобщи, че тя може да помогне на страната да победи пандемията макар американските наказания, отразяващи се на опциите за импорт на ваксини.

Хаменей похвали напъните на Иран да създаде лични ваксини, само че сподели, че страната може да получи ваксини " от други надеждни места ". Аятолахът не даде повече детайлности, само че Китай и Русия са считани за съдружници на Техеран, отбелязва Ройтерс.

Иранският висш нравствен водач съобщи през днешния ден, че Техеран не бърза с връщането на Съединени американски щати към нуклеарната договорка от 2015 година, само че акцентира, че глобите против Ислямската република би трябвало да бъдат вдигнати неотложно.

" Нито настояваме, нито бързаме Съединени американски щати да се върнат към договорката ", сподели Хаменей в изказване, излъчено по малкия екран, и добави: " Но това, което ни се коства разумно искане, е повдигането на глобите. Тези брутални наказания би трябвало да бъдат вдигнати неотложно ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР