Иранският президент Ибрахим Раиси получи предупреждение от френският си колега

...
Иранският президент Ибрахим Раиси получи предупреждение от френският си колега
Коментари Харесай

Макрон призова иранският президент да спре доставките на дронове на Русия

Иранският президент Ибрахим Раиси получи предизвестие от френският си сътрудник Еманюел Макрон за следствията от доставянето на дронове на Русия. Раиси беше свикан от Макрон да спре тези доставки, оповестяват от Елисейския замък.

 

 Снимка: БГНЕС/ EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT

По време на телефонния диалог сред двамата президенти Макрон е изтъкнал забележителните „ филантропични последствия и тези за сигурността “ от доставянето от Иран дронове за Русия.

„ Макрон прикани Иран неотложно да приключи поддръжката, която оказва по този метод на експанзията на Русия против Украйна “, показват от кабинета на френският водач.

Макрон също по този начин е изразил угриженост по отношение на пътя на иранската нуклеарна стратегия, се споделя още в изказването, представено от Ройтерс и Франс прес.

Според изказване на Англия, Франция, Германия, Съединените щати и Украйна, че доставката на ирански дронове за Русия е в прорез с резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 2015 г.  по отношение на нуклеарното съглашение с Иран.

Русия усилва съдействието си в региона на защитата с Иран и се е сдобила със стотици еднопосочни атакуващи дронове, които употребява против Украйн, съобщи в петък Белият дом.

Етикети: дроновеМакронРусияспиране
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР