Иранският президент Хасан Рохани заяви, че макар страната да е

...
Иранският президент Хасан Рохани заяви, че макар страната да е
Коментари Харесай

Рохани: Тръмп е виновен за провала на ядрените преговори между САЩ и Иран

Иранският президент Хасан Рохани съобщи, че въпреки страната да е била подготвена да приключи нуклеарното си противопоставяне със Съединени американски щати като цяло при условия, избрани от Франция в Организация на обединените нации , Доналд Тръмп не е подготвен да направи обществено притежание, частно предложение за унищожаване на глобите , оповестява " Гардиън ".

Твърдението на Рохани е в миг, в който висшият водач на Иран водач, аятолах Али Хаменей, съобщи по-строго известие, заявявайки, че Иран ще продължи да понижава уговорките си по нуклеарната договорка , до момента в който не реализира задачите си.

Настоявайки, че пътят на дипломацията към момента не е затворен, Рохани благодари на френския президент Еманюел Макрон за интензивните му шест часа дипломация на общото заседание и съобщи, че виновността за неуспеха на договарянията е на Вашингтон.

Макрон даже приготви телефонен диалог сред Рохани и Тръмп, само че иранският президент отхвърли .
 Рохани отхвърлил опит на Макрон за телефонен диалог с Тръмп в Ню Йорк
Рохани отхвърлил опит на Макрон за телефонен диалог с Тръмп в Ню Йорк

Според американското списание без предварителна спогодба Макрон е посетил Рохани в Millennium Hilton Hotel

Въпреки че съгласно Иран, френският документ не отразява изцяло иранската позиция , Рохани съобщи, че Иран може да одобри взаимни отстъпки , в подмяна Съединени американски щати ще отстранен глобите против Иран.

Документът с четири точки , с посредничеството на Макрон в Ню Йорк, гласи: " Иран в никакъв случай няма да се снабди с нуклеарно оръжие " и " изцяло ще извърши своите нуклеарни отговорности и задължения и ще одобри договаряния за дълготрайна рамка за своите нуклеарни действия ". Той също по този начин " ще се въздържа от всяка експанзия и ще търси същински мир и почитание в района посредством договаряния ".

Рохани добавя: " Това беше правилото , който Франция изложи с американците... Събрахме се и този, който попречи на резултата бе Белият дом, а Иран, Париж, Токио и останалите страни не бяха отговорни ".

Той разяснява, че Съединени американски щати са заявили пред европейците в частни диалози, че са подготвени за договорка , само че в по-късни изказвания два пъти заявяват, че ще затегне протеста. Той пита, " по какъв начин можем да повярваме и да убедим иранците, че няма да бъдем излъгани в персонален диалог . "

" А мериканският президент на два пъти , един път в речта си пред Организация на обединените нации и различен път категорично съобщи, че желае да ускори глобите . Питах европейските другари, коя част би трябвало да приемем . Трябва ли да приемем думата ви, когато казвате, че Америка е подготвена и европейците, нямаха отговор ", изяснява Рохани.

В последна сметка, по думите му, подобен значим въпрос не може да бъде решен за няколко часа .
 Зариф изясни, че конгресмени се свързали с него в Съединени американски щати, само че са заети с импийчмънта
Зариф изясни, че конгресмени се свързали с него в Съединени американски щати, само че са заети с импийчмънта

" Европа би трябвало да осъзнае, че не може да получи позволение от Съединени американски щати за всичко, което желае да прави "

" Разбира се, за американците бе значимо да трансфорат това в бомба за вести и по този метод да трансформират някои вътрешни обстановки , само че не ни интересува каква е задачата им. За нас са значими националните ползи ", добавя той.

Според него, " при визитата в централата на Организация на обединените нации политиката и дипломацията се въртяха там, където беше иранската делегация , и всички желаеха да чуят за районната динамичност и световната политика от Иран . Всички те считат, че дейностите на Иран могат да обиден и вътрешната политика на Съединените щати. "

" Това, което почувствахме в края на късия си престой в Ню Йорк , е, че негативната атмосфера, която врагът се стреми да сътвори към Иран, е унищожена и са зародили други условия, изключително когато приказваме за мир и обсъждаме самодейностите за мир в Ормуз, които представихме . "

Според него, антииранското лоби се е пробвало да сътвори атмосфера, в която Иран да бъде показан като страната, която не желае да договаря , само че в рамките на два часа след достигането на Ню Йорк, Иран е съумял да счупи тази конспирацията и Иран не бяга от масата за договаряния.

Той също по този начин дава извънредно оптимистичен доклад за положението на стопанска система на Иран , като изяснява, че цената на националната валута нараства, а инфлацията спада.
 Съединени американски щати нямат доказателства, че Иран е атакувал Саудитска Арабия, безапелационен Путин
Съединени американски щати нямат доказателства, че Иран е атакувал Саудитска Арабия, безапелационен Путин

Путин акцентира, че Съединени американски щати не са показали доказателства за ролята
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР