Иранският президент Ебрахим Раиси изрази подкрепата си за незабавно прекратяване

...
Иранският президент Ебрахим Раиси изрази подкрепата си за незабавно прекратяване
Коментари Харесай

Иран иска примирие в Газа и обвинява САЩ за забавянето му

Иранският президент Ебрахим Р аиси изрази поддръжката си за неотложно преустановяване на огъня в Газа, като в същото време упрекна Съединените щати и някои европейски страни, че попречват процеса.

Това съобщи той е изявление за " Ал Джазира ".

Според Раиси,  " неотдавнашният неуспех на опита на ционисткото образувание да нахлуе в Газа означи стратегически крах ". Той осъди " дейностите на ционисткото образувание ", описвайки ги като " прекрачване както на филантропични, по този начин и на военни червени линии, което евентуално подтиква интернационалните дейности ".

Раиси разкри, че Съединените щати са изпратили известия до Оста на съпротивата , като са ги помолили да не се намесват, до момента в който интензивно поддържат ционисткото образувание. Искане, което той счита за невалидно.

Той акцентира непоколебимата поддръжка на Иран за неотложно преустановяване на огъня, като държи Съединените щати и някои европейски народи виновни за възпрепятстването на мирните старания в Газа. Раизи подлага на критика изчисленията на Съединени американски щати в района, потвърждавайки, че задачите им за основаване на нов Близък изток са били неправилни.
 Иран: Ливански и палестински бойци готвят отговор на интервенцията в Газа
Иран: Ливански и палестински бойци готвят отговор на интервенцията в Газа

Действията им ще бъдат по-жестоки от видяното до момента

По отношение на напъните на Иран Раиси съобщи, че Иран дава поддръжка на палестинците и съпротивата, като акцентира, че тази поддръжка не предстои на договаряния. Той акцентира независимостта на палестинската опозиция и нейното взимане на решения, заявявайки , че тя не е получавала наставления от Техеран.

Раиси приключи, като удостовери, че " нито ционисткото образувание, нито американската поддръжка имат способността да изкоренят палестинската опозиция ".

Техеран и Вашингтон са два от най-влиятелните играчи в Близкия изток от десетилетия. Тяхното съревнование е оформило хода на доста районни спорове и въздействието им може да се види в съвсем всяка страна в района.

Влиянието на Техеран в Близкия изток се основава основно на неговата идеология и поддръжката му за шиитските въоръжени и политически групи. Предоставя финансова и военна поддръжка на шиитски групи в Ирак, Сирия, Ливан и Йемен. Подкрепата на Иран за тези групи им оказа помощ да придобият политическа власт и въздействие в съответните си страни.
 Революционната армия на Иран набира доброволци за Газа
Революционната армия на Иран набира доброволци за Газа

Пропагандна акция на режима на аятоласите измежду населеnieто
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР