Иранска делегация ще посети Виена през следващите дни, за да

...
Иранска делегация ще посети Виена през следващите дни, за да
Коментари Харесай

Иран иска да изглади отношенията с МААЕ

Иранска делегация ще посети Виена през идващите дни, с цел да се опита да понижи разликите с Международната организация за атомна сила (МААЕ). Това заяви външният министър на Иран Хосейн Амирабдолахян, представен от " Ройтерс ".

Той изрази вяра оставащите проблеми да бъдат позволени въз основа на това, което Техеран и нуклеарният контролен орган на Организация на обединените нации са се споразумели през последните дни.

Амирабдолахян съобщи и че ще беседва с висшият представител за външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел, с цел да обсъдят напъните за обновяване на иранската нуклеарна договорка от 2015 година със международните сили.

по въпроса са в застой.
 Иран изключва 20 камери на МААЕ в нуклеарните си обекти Обновена
Иран изключва 20 камери на МААЕ в нуклеарните си обекти

Отмъщение на Техеран за последния отчет на нуклеарния контролен орган на Организация на обединените нации

Официални лица настояват, че съществена спънка е настояването на Иран МААЕ да приключи следствие на следи от уран, открити в недекларирани обекти.

През август МААЕ заяви, че за обогатяване на уран.

В друг  пък се показва, че има нерешени въпроси, свързани със следи от обогатен уран в три необявени от Иран обекта - в Мариван, Варамин и Туркузабад в провинция Техеран.

От своя страна, иранското външно министерство съобщи, че отчетът на МААЕ не е нито " уравновесен ", нито " обективен ". Като отговор Техеран разгласи, че

Въпреки че Иран твърди, че нуклеарната му стратегия е с мирни цели, Западът се притеснява, че Техеран е все по-близо до основаването на атомна бомба.
 Иран се противи на
Иран се противи на " несъразмерните " условия на МААЕ

Изпълнението им било невероятно заради глобите, наложени на Техеран
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР