Иранска авиокомпания, подложена на санкции от страна на САЩ заради

...
Иранска авиокомпания, подложена на санкции от страна на САЩ заради
Коментари Харесай

Иран може да се сблъска с проблеми при закупуването на самолети Боинг

Иранска самолетна компания, подложена на наказания от страна на Съединени американски щати поради транспорт на оръжия и бойци в Сирия, е купувала неведнъж американски реактивни мотори и елементи за тях през сложена турска компания компании през последните няколко години, като последните покупко-продажби са били осъществени през декември предходната година, оповестиха федерални следователи в публично заявление на държавното управление на Съединени американски щати, представено от “Уолстрийт Джърнъл “.

Американските управляващи декларират, че жена от турски генезис е основала серия фиктивни компании, с цел да закупува през тях нужното съоръжение от американски снабдители за иранската самолетна компания Mahan Air, подпомагайки по този метод заобикалянето на годните от много време насам наказания.

Разкритията биха могли да укрепят съмненията на някои лица от администрацията на Тръмп против даването на Boeing Co. на лицензии за продажба на Иран на десетки нови самолети - договорка в размер на няколко милиарда $, откакто Техеран подписа през 2015-а година нуклеарното съглашение. Документите за осъществените покупко-продажби датират от септември 2016-а до декември 2017-а година, показва “Уолстрийт Джърнъл “.

Скандалът е реалност в миг, когато администрацията на президента Тръмп обмисля дали да даде лицензии на Boeing Co. за продажба на самолети на друга иранска самолетна компания - Iran Air, в случай, че Белият дом има по-агресивна позиция във връзка с Иран и може вероятно да ускори наложените наказания. Служителите на американската администрация са загрижени, че нуклеарното съглашение е незадоволително и че възходящото въздействие на Техеран способства за военните дейности в размирния район на Близкия Изток.

Неотдавна Съединени американски щати също по този начин упрекна Иран в нарушение на интернационалните забрани за създаване на балистични ракети.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР