Иран се готви да изпрати около 1000 допълнителни оръжия, включително

...
Иран се готви да изпрати около 1000 допълнителни оръжия, включително
Коментари Харесай

Иран праща балистични ракети на Русия. В Киев казват, че не могат да им противостоят

Иран се готви да изпрати към 1000 спомагателни оръжия, в това число балистични ракети " земя-земя " с дребен обхват и още бойни дронове, на Русия, с цел да ги употребява във войната й против Украйна, заяви Си Ен Ен, като се базира на публични лица от западна страна, която следи от близко оръжейната стратегия на Техеран.

Доставката се следи от близко, защото това ще бъде първият случай на изпращане от Иран на съвременни точно управляеми ракети за Русия, което може да даде на Кремъл забележителен подтик на бойното поле.

Междувременно представителят на Въздушните сили на Украйна Юрий Игнат съобщи, че Русия възнамерява да разположи ирански ракети на северната граница на Украйна, а Киев няма отбрана против тях. " Едната ракета е с обхват 300 км, а друга е на 700 км. Това са балистични ракети. Теоретично е допустимо да ги смъкваме, само че на процедура е доста мъчно да го създадем със средствата, с които разполагаме. Имаме средства за противовъздушна защита, само че не и за противоракетна защита ", сподели той.

В същото време стана известно, че към 100 украински военнослужещи в Германия приключват образованието си от норвежки инструктори за потребление на зенитно-ракетните комплекси NASAMS, които може да дойдат в Украйна през идващите няколко дни, написа в. " Ню Йорк Таймс ".

 „ Вашингтон Пост “: Иран ще доставя на Русия освен дронове, само че и балистични ракети Виж още

Според Си Ен Ен последната пратка оръжия от Иран за Русия е включвала към 450 безпилотни летателни апарата. Миналата седмица украински публични лица обявиха, че са свалили повече от 300 ирански безпилотни самолета.

Очакваната нова пратка би означавала доста увеличение на иранската поддръжка за военните старания на Русия. Въпреки че не е ясно по кое време тъкмо ще дойде пратката в Русия, формалните лица считат, че оръжията сигурно ще бъдат доставени преди края на годината.

Съединени американски щати също по този начин настояват, че Иран е изпратил боен личен състав в Крим, с цел да подкрепя съветските безпилотни офанзиви против украински цели.

Изпращането на спомагателни ирански оръжия на Русия е ход, който евентуално ще докара до по-нататъшно утежняване на връзките със Съединени американски щати. В понеделник пратеникът на Съединени американски щати за Иран Роб Мали съобщи, че администрацията на Байдън няма да " губи времето си " за договаряния за възкръсване на нуклеарното съглашение, " в случай че нищо няма да се случи ". Подкрепата на Техеран за Русия във войната в Украйна и потушаването на общонационалните митинги, провокирани от гибелта на 22-годишната Махса Амини през септември, накараха Съединени американски щати да наложат спомагателни наказания на Иран.

По-рано този месец Джон Кърби, координатор по връзките в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати, съобщи, че наличието на ирански личен състав е доказателство за директното присъединяване на Техеран в спора.

В понеделник Мали се изрече изрично срещу доставката на безпилотни летателни апарати от Иран. " Знаем, че тези безпилотни летателни апарати са били употребявани за набези против цивилни жители и гражданска инфраструктура. И знаем, че пред лицето на всички тези доказателства Иран продължава да лъже и да отхвърля, че това се случва ", сподели Мали.

Преди известно време в. " Вашингтон Пост " също заяви за проектите на Иран да изпрати ракети и спомагателни дронове на Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР