Иран се готви да изпрати на Русия около 1000 допълнителни

...
Иран се готви да изпрати на Русия около 1000 допълнителни
Коментари Харесай

САЩ наблюдават дали Иран ще прати и ракети на Путин

Иран се готви да изпрати на Русия към 1000 спомагателни оръжия, в това число балистични ракети " земя-земя " с дребен обхват и още безпилотни самолети , които да бъдат употребявани във войната против Украйна. Оръжейната стратегия на Иран разисква в собствен материал CNN, като се базира на представители от държавната администрация.



Доставката се следи от близко, защото това би бил първият случай на изпращане от Иран на съвременни точно управляеми ракети за Русия, а това от своя страна може да даде забележителен подтик на офанзивите на съветската войска.

Последната пратка оръжия от Иран за Русия включваше към 450 безпилотни летателни апарата, които руснаците към този момент са употребявали в Украйна. Миналата седмица украинските сили обявиха, че са свалили повече от 300 ирански безпилотни самолета.

Засега няма точна дата за доставка на новите оръжия, само че публични лица считат, че това ще се случи преди края на годината.

Безпилотните летателни апарати от лятото играят забележителна роля в спора - тъкмо от когато Съединени американски щати и Киев започнаха да предизвестяват, че Москва е придобила дроновете от Иран. Техеран отхвърля, само че се появиха задоволително доказателства за потреблението им и то срещи сериозната енергийна инфраструктура в Украйна. Те са дребни, портативни и могат елементарно да бъдат изстрелвани, само че главното им преимущество е, че са сложни за разкриване и могат да бъдат изстрелвани от разстояние. Съединени американски щати също по този начин настояват, че Иран е изпратил и боен личен състав в Крим, с цел да подкрепи съветските офанзиви с безпилотни самолети против украински цели.



През септември Украйна публично упрекна Иран, че доставя оръжия на Русия, и лиши иранския дипломат от акредитация. На 18 октомври министърът на външните работи Дмитрий Кулеба предложи на Володимир Зеленски да прекъсне дипломатическите връзки с Иран.

Говорителят на военновъздушните сили Юрий Игнат съобщи през днешния ден, че Русия възнамерява да разположи ирански ракети на северната граница на Украйна. Според него за Украйна ще бъде мъчно да се отбрани от тях със средствата, с които разполага.

Изпращането на спомагателни ирански оръжия на Русия е ход, който евентуално ще докара до по-нататъшно утежняване на връзките със Съединени американски щати. В понеделник пратеникът на Съединени американски щати в Иран Роб Мали съобщи, че администрацията на Байдън няма да " губи времето си " за договаряния за възкръсване на нуклеарното съглашение, " в случай че нищо няма да се случи ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР