Иран създаде тези радикални движения, които се явяват част от

...
Иран създаде тези радикални движения, които се явяват част от
Коментари Харесай

Владимир Чуков: Този път Израел ще отиде до края

Иран сътвори тези радикални придвижвания, които се явяват част от инструментариума на външната им политика, разяснява арабистът. Агресията стартира " Хамас ". Бойци на групировката в действителност нахлуха на територията на Израел. Агресорът е явен. Това са палестинските радикали, които в това число и в Европейския съюз са избрани като терористична организация. Това сподели в изявление за " Фокус " арабист проф. Владимир Чуков.

На въпрос дали Иран стои зад нападението, той отговори, че цялата интервенция явно е доста добре синхронизирана и готова. " Критиките бяха към израелското разузнаване, че те не са усетили, не са разбрали, че ще се организира такава акция, защото имаше доста ясни признаци, че ислямската република непосредствено взе участие ", уточни Чуков и посочи, че през вчерашния ден е имало доста съществени хакерски атаки против израелски стратегически обекти, формалните институти на страната Израел от ирански хакери.

" Нещо повече - сега на офанзивата, т.е. тогава, когато те са пресекли границата хората на " Хамас " ", явно хакери, които не са палестински, са съумели да обезвреждат подаването на информация от радарите към съответните автоматизирани системи, тъй че израелската войска е била сюрпризирана.

Всичко това явно дава доста ясни признаци за присъединяване на ислямската република с нейните подразделения, най-много хакерска атака, логистика, съгласуваност във връзка с офанзиви против страната Израел, като се има поради, че през днешния ден публично и придвижването " Хизбула " също по този начин не остана безучастно и обстрелваха израелски военни пунктове в Северен Израел. Така че всичко това е явна съгласуваност на Иран към страната Израел, като употребява своите проксита ", проучва Чуков.

Професорът означи, че датата не е определена инцидентно. Тя съответствува с юбилея от войната Йом Кипур през 1973 година " Тогава обстановката беше друга, тогава зад офанзивата на египетската и сирийската войска седеше тогавашният Съветски съюз. И апропо, едни архиви, напълно неотдавна открити, подсказаха, че на Голанските възвишени даже е имало един кубински батальон. Сега към този момент нещата са под контрола на Иран, защото Иран сътвори тези радикални придвижвания и те се явяват част от инструментариума на иранската външна политика.

Т.е. в случай че би трябвало да бъдем почтени, Иран е страната, която сега се пробва да торпилира един развой, който стартира, изключително тази година, да набира скорост - това е установяването на дипломатически връзки сред Израел и Саудитска Арабия. Много са стъпките, които бяха направени в тази посока ", обясни арабистът.

Чуков бе помолен да разяснява и думите на Нетаняху, че се чака протяжна и сложна война. " Вероятно този път Израел ще отиде до края. Ако до всички настоящи войни сред палестинците от " Хамас " в Газа и Израел в никакъв случай не се е влизало във вътрешността в линията Газа - там живеят 2 милиона индивида, то най-вероятно този път ще се стигне до края ", уверен е проф. Чуков

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР