Иран провокира Саудитска Арабия с клип, предаде израелската медия мигнюз. На

...
Иран провокира Саудитска Арабия с клип, предаде израелската медия мигнюз.
На
Коментари Харесай

Иран провокира Саудитска Арабия

" Иран предизвика Саудитска Арабия с клип ", съобщи израелската медия мигнюз.

На видеото, направено най-вероятно по поръчка на елитното военно поделение на Техеран Корпус на стражите на Ислямската гражданска война, е показана симулация на офанзива на обект, принадлежащ на саудитската компания за рандеман и търговия с течни горива Saudi Aramco.

Бойни дронове " Шахед " (мъченик в ислямската митология) летят във въздуха. Към края на клипа се вижда по какъв начин безпилотен аероплан се насочва към индустриална мощ.

" Видеото приключва с думата " абабил “. Това са птици, които съгласно преданието са избавили свещения за мюсюлманите град Мека от нашественици ", добави медията от еврейската страна.

Рияд и Техеран нямат дипломатически връзки от началото на 2016 година Поводът спиране на връзките бе офанзива против посолството на Кралство Саудитска Арабия в Иран. Дипломатическата задача бе нападната поради екзекуция на шиитски духовник в Саудитска Арабия.

Справка на демонстрира: Между консервативната монархия и Ислямската република съсъществуват доста несъгласия. Сред тях са войната в Сирия и спора в Йемен, почнали надлежно през 2011 и 2014 година

Иран поддържа президента в Дамаск Башар Асад, а Саудитската Арабия е главен спонсор на въоръжената съпротива на Дамаск.

Техеран и Рияд водят опосредствен конфликт в Йемен. В гражданската война Иран поддръжка шиитските бунтовници - хуси, а Саудитска Арабия сътвори коалиция за битка против тях. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР