Иран подсилва флота с ракети и дронове, докато САЩ предлагат охрана за корабите в Персийския залив

...
ДУБАЙ (Ройтерс) - Иран оборудва флота на своята Революционна гвардия
Коментари Харесай

ДУБАЙ (Ройтерс) - Иран оборудва флота на своята Революционна гвардия с дронове и ракети с обсег от 1000 км (600 мили), ирански информационни агенции беше съобщено в събота, когато САЩ предлагат да поставят охрана на търговските кораби, преминаващи през Ормузкия проток в Персийския залив.

Позовавайки се на възможното присъствие на американска охрана, говорителят на иранските въоръжени сили бригаден генерал Аболфазл Шекарчи каза, че страните от региона са били "способни да гарантират сигурността на Персийския залив". Шекарчи е цитиран да казва от полуофициалната новинарска агенция Tasnim.

Държавната информационна агенция IRNA каза, че оръжията на Революционната гвардия включват „различни видове дронове... и няколкостотин крилати и балистични ракети с обсег от 300 до 1000 км са сред системите и оборудването, които са добавени към способностите на гвардейския флот днес."

По-рано тази седмица Вашингтон каза, че скоро може да предложи да постави въоръжени моряци и морски пехотинци кораби в региона след изземването и тормоза на кораби от страна на Иран.

Миналия месец той каза, че ще изпрати допълнителни изтребители F-35 и F-16, заедно с военен кораб в Близкия изток, за да наблюдават водните пътища . Около една пета от световния суров петрол преминава през Ормузкия пролив между Иран и Оман.

Техеран обикновено казва, че задържаните кораби са извършили нарушения на корабоплаването. Някои са били освободени едва след като чужди държави са освободили задържаните ирански кораби.

Командирът на ВМС на Революционната гвардия Алиреза Тансири каза пред държавната телевизия в събота, че новите ракети имат по-добра точност, както и по-голям обсег.

„Крилатите ракети могат да атакуват няколко цели едновременно и командите могат да бъдат променяни след излитане“, каза Тансири.

(Репортаж от Dubai Newsroom Редактиране от Андрю Которн и Хелън Попър)

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР