Иран отрече твърденията, че строи завод за дронове с Русия, съобщава

...
Иран отрече твърденията, че строи завод за дронове с Русия, съобщава
Коментари Харесай

Иран отрича да строи завод за дронове с Русия

Иран отхвърли изказванията, че строи цех за дронове с Русия, съобщава " Ведомости ".

" Това са подправени вести. За страдание, страните, които са най-големите снабдители на оръжия и съоръжение за една от страните в спора, се пробват да заблудят международната общност, като популяризират погрешни вести. Ислямска република Иран не заема ничия страна, нито възнамерява да го направи. Целта ѝ е да реализира политическо решение на спора ", акцентира сподели представителят на иранското външно министерство Насър Канани.

По-рано " Уолстрийт джърнъл " заяви за хипотетичното изпращане на иранска делегация в Русия, която да оцени опцията за създаване на цех за произвеждане на дронове.

Руските и иранските управляващи неведнъж отричаха изказвания за предполагаеми доставки на ирански дронове в Русия, които тя да употребява в хода на специфичната си интервенция.

През август 2022 година " Вашингтон поуст " излезе с сходна обява, която представителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече  " информативен заряд ".

На 17 октомври украинското външно министерство упрекна Иран в доставка на оръжия за Русия, в това число дронове, за които се твърди, че са били употребявани по време на специфичната интервенция в Украйна. В отговор Песков съобщи, че Москва употребява само съветска техника.

Иран въпреки всичко призна, че е изпратил дронове само че Русия. Страната обаче твърди, че безпилотните апарати са били доставени преди нахлуването на съветските сили в Украйна предходната година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР