Иран определи президента на САЩ Доналд Тръмп като слабоумен за

...
Иран определи президента на САЩ Доналд Тръмп като слабоумен за
Коментари Харесай

Иран определи Тръмп като слабоумен заради местенето на посолството в Йерусалим

Иран дефинира президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп като " малоумен " за противоречивия ход с преместването на американското посолство в Йерусалим, призовавайки за опозиция от страна на палестинците и интернационалната общественост.

" Америка е влезнала в рецесия при взимането на стратегически решения, която наподобява на интернационалната сцена незряло и рисковано ", сподели ръководителят на Народното събрание Али Лариджани, основно фигура в иранския хайлайф, на конференция за палестинската обстановка в Техеран.

" Смятам, че актуалният американски президент не е кадърен да разпознава и да реши дълготрайните последствия от своите дейности ", добави той.

Съединените щати трябваше да открият новото си посолство в Йерусалим - прочут като Ал Кудс в Иран - по-късно в понеделник на фона на необятно публикуван палестински яд и аплаузи от страна на израелци.

" В днешния свят не могат да продължат дейностите, които са непредвидени и не могат да бъдат прекратени. Безпокойството е скъпо за държавниците и те в последна сметка ще би трябвало да платят цената ", сподели Лариджани.

Иран е основен бранител на войнствени палестински групи, в това число „ Хамас “, и опозицията против Израел е главен принцип на неговия режим след ислямската гражданска война от 1979 година

Лариджани прикани за " незабавна реакция " от страна на палестинците, ислямските страни и интернационалната общественост - в това число протести и публични недоволства пред Организация на обединените нации.

Съединени американски щати " не би трябвало да мислят, че такива дейности... могат да останат без отговор ", сподели той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР