Иран обяви началото на края на американското присъствие в Западна

...
Иран обяви началото на края на американското присъствие в Западна
Коментари Харесай

Иран заплаши САЩ с нов Виетнам, НАТО спря обучителна мисия в Ирак

Иран разгласи " началото на края " на американското наличие в Западна Азия поради убийството на най-влиятелния пълководец Касем Сюлеймани предходната седмица. Съветник на висшия лидер аятолах Али Хаменей съобщи, че в случай че Съединените щати не се изтеглят от района, ги грози сюжет като войната във Виетнам.
Междувременно НАТО разгласи, че стопира обучителната си задача с няколкостотин военнослужещи в Ирак (но без да ги изтегля). Генералният секретар на организацията цитира " съображения за сигурност " ден откакто Народното събрание в Багдад прикани всички непознати военни да изоставен.
Външните министри от Европейския съюз също ще обсъдят Иран на изключителна среща в петък, преди среща по тематиката сред водачите на Германия и Русия, настояват дипломатически източници на " Франс прес ".
Това става в деня, когато стотици хиляди иранци в столицата Техеран и други градове излязоха по улиците, с цел да изразят почитта си пред издигнатия от управляващите в фетиш в последните години Сюлеймани и свързани с него иракски бойци преди погребението му.
Убитият пълководец на поделението за външни интервенции " Ал Кудс " в революционната армия отговаряше за дейностите на ислямската република в Ирак, Ливан, Сирия и Йемен.
" Ако те (американците) не изоставят района, ще се изправят пред още един Виетнам, " сподели в това време съветникът на Хаменей Али Акбар Велаяти. " Опитът е посочил, че (САЩ) постоянно търпят проваляне от проектите, направени от Иран. " Велаяти има поради 18-годишната роля на Съединени американски щати във войната във Виетнам.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР