Иран обяви днес санкции срещу юридически, физически лица и медии,

...
Иран обяви днес санкции срещу юридически, физически лица и медии,
Коментари Харесай

Иран въведе санкции срещу юридически, физически лица и медии от ЕС

Иран разгласи през днешния ден наказания против юридически, физически лица и медии, основани в Европейския съюз, в отговор на наказания, наложени неотдавна от Европейски Съюз на ирански ръководители, упрекнати в потушаването със мощ на митингите след гибелта на Махса Амини, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на Франс прес.

Иран беше разтресен от митинги след гибелта на 16 септември на младата иранска жена от кюрдски генезис, която умря три дни след ареста си в Техеран от нравствената полицията поради нарушение на прецизните правила за облеклото на дамите в страната, в това число носенето на забрадки на публични места.

На 17 октомври Европейски Съюз вкара наказания против нравствената полиция и против 11 ирански представители, в това число министъра на осведомителните и информационни технологии, обвинявайки ги, че са забъркани в репресиите.

В отговор иранското външно министерство разгласи през днешния ден в изказване наказания против 8 юридически лица и 12 физически лица, основани в Европа поради „ поддръжка за терористични групи “, „ подстрекателство към принуждение “ и „ провокиране на вълнения, принуждение и терористични актове “ в Иран.

Черният лист на Иран включва Международния комитет за търсене на правдивост, Международната лига против расизма и антисемитизма и ираноезичните редакции на " Дойче веле " и " Радио Франс ентернасионал ".

Европейски и френски депутати и политици и двама основни редактори на немския вестник " Билд " също са измежду глобените от иранското държавно управление. В иранския черен лист попадат и две немски компании.

Санкциите включват възбрана за издаване на визи и изземване на имущество и активи на глобените, които са на иранска територия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР