Иран обяви, че връща противоепидемичните ограничения в големите градове заради

...
Иран обяви, че връща противоепидемичните ограничения в големите градове заради
Коментари Харесай

Иран връща ограниченията заради разпространението на Делта варианта

Иран разгласи, че връща противоепидемичните ограничавания в огромните градове поради опасения, че новият мощно инфектиран вид на ковид Делта може да аргументи нова тежка вълна от инфекции, съобщи Асошиейтед прес.
След година на битка с най-тежката зараза от коронавирус в Близкия изток Иран подреди в 275 града, в това число в Техеран, да бъдат затворени всички стопански браншове, които не са от структуроопределящо значение. В общини, които попадат в алените и оранжевите зони, т.е. където има висок риск от разпространяване на болестта, ще бъдат затворени всички паркове, заведения за хранене, магазини за нехранителни артикули, молове, салони за хубост и книжарници. Забраняват се пътуванията сред градове с висока заболеваемост.
Президентът Хасан Рохани предизвести, че новият вид на вируса, открит първо в Индия, може да аргументи пета вълна на болест в страната. През последните седмици броят на новите случаи на заразяване непрекъснато пораства, а от средата на юни до началото на юли той съвсем се удвои. От началото на пандемията Иран е отчел 3,2 милиона случая на заразяване и 84 627 умряли - най-големия брой жертвите в района.
Рязкото покачване на случаите на заразяване става и на фона на закъснение на имунизацията в Иран. изцяло имунизирани до момента са по-малко от 2 % от 84-милионното население, съгласно научното интернет издание "Нашият свят в данни ". Според управляващите до момента са сложени общо към 6.3 млн. ваксинни дози. Тези дози идват най-вече от чужбина, в това число от КОВАКС, интернационалната самодейност за разпределение на ваксини в страни със междинен и невисок стандарт на живот. Иран внесе и дози от китайската ваксина на "Синофарм " и от съветската "Спутник V ".
Поради към момента незадоволителните количества непознати ваксини Техеран засилва напъните си да създаде свои ваксини. Миналия месец управляващите позволиха за незабавна приложимост имунизацията локално произвеждане "КОВИран Барекат ", без да разгласяват данни за сигурността и ефикасността й.
На иранския висш водач аятолах Али Хаменей, който преди този момент предизвести да не се внасят ваксини американско и английско произвеждане предвид на надълбоко вкорененото съмнение към Запада, бе сложена доза от иранската ваксина онлайн по държавната телевизия и той прикани хората да последват образеца му и да се имунизират.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР