Иран нарече премиера на Израел Бенямин Нетаняху долен лъжец след

...
Иран нарече премиера на Израел Бенямин Нетаняху долен лъжец след
Коментари Харесай

Нетаняху е долен лъжец, нападна Иран

Иран назова премиера на Израел Бенямин Нетаняху " низък измамник " след разкриването на секретна информация, че Ислямската република скрито поддържа програмата си за създаване на нуклеарни оръжия, осведоми Агенция Франс Прес.

Вчера Нетаняху упрекна Иран в укриване на разработки на нуклеарно оръжие. Нетаняху съобщи, че израелските спецслужби разполагат с " половин звук материали ", включващи 55 хиляди документа и 183 компакт диска от нуклеарните архиви на Иран.

Коментарите идват от " разсипан и низък измамник, който нищо не може да предложи с изключение на неистини и измами ", сподели представителят на иранското външно министерство Бахрам Гасеми.

Нетаняху и прословутият ционистки режим, който е палач на деца, би трябвало да схванат, че хората по света са задоволително осъзнати и осведомени, добави той.

Междувременно френското външно министерство заяви, представено от " Ройтерс ", че предоставената от Израел информация отчасти удостоверява това, което европейците са разкрили през 2002 година

Ведомството добавя, че израелската информация удостоверява значимостта да продължи поддържането на иранската нуклеарна договорка, защото е от основна значимост МААЕ да продължи инспекциите в Иран.

Информацията също по този начин може да удостовери нуждата от дълготрайни гаранции за иранската нуклеарна стратегия, разяснява министерството. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР