Иран нанесе удар с боен дрон по танкер, собственост на

...
Иран нанесе удар с боен дрон по танкер, собственост на
Коментари Харесай

Иран удари танкер на израелски бизнесмен, за да отмъсти за действия на ЦАХАЛ в Сирия

" Иран нанесе удар с военен дрон по танкер, благосъстоятелност на израелския предприемач Идан Офер, в Персийския залив, като акт на възмездие против интервенция на въоръжените сили на еврейската страна (ЦАХАЛ) против употребена от Техеран военна база в Сирия ", написа израелската медия нюзру.

" Военновъздушните  сили на Ислямската република са направили нападението с безпилотен аероплан на 15 ноември. Вследствие на офанзивата по кораба с течни горива на борда е зародил пожар, който е бил сподавен бързо. Никой не е потърпевш при случая и няма приключване на горива в Персийския залив ", добави изданието.

Високопоставен чиновник на ЦАХАЛ разяснява офанзива със следните думи: Операцията на иранските военновъздушни сили бе отговор на нашите дейности в Източна Сирия.

На 9 ноември при въздушен удар бе изумена база, употребена от елитното иранско поделение Корпус на стражите на Ислямската гражданска война в селището Ал Бумакал. Тогава починаха 14 души и бяха унищожени няколко цистерни с течни горива.

Според военния това е първият ирански удар против израелска цел, нанесен непосредствено. " Преди това Техеран най-често използваше настоящата в Ливан и Сирия шиитска милиция " Хизбулла ", сподели още той.

" Също по този начин прави усещане, че дронът употребен за офанзивата против танкера, е " Шахед (мъченик в исляма) 136 ". Иран доставя същите безпилотни летателни апарати на Русия, която ги употребява в Украйна ", добави нюзру.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР