Иран извърши първата екзекуция на протестиращ, осъден за неотдавнашните антиправителствени

...
Иран извърши първата екзекуция на протестиращ, осъден за неотдавнашните антиправителствени
Коментари Харесай

Иран екзекутира първия младеж протестиращ срещу режима

Иран извърши първата екзекуция на протестиращ, наказан за неотдавнашните антиправителствени безредици в страната, оповестява БиБиСи.

Мохсен Шекари беше обесен тази сутринта, откакто беше приет за отговорен от Революционния съд във " неприязън против Бога ". Той беше упрекнат, че е метежник, който блокира основен път в Техеран на 25 септември и рани с нож член на паравоенните сили, съобщи News.bg.

Иранското правораздаване до момента разгласи, че 11 души са наказани на гибел по отношение на митингите, които започнаха в средата на септември след гибелта в ареста на Махса Амини, 22-годишна жена, която беше арестувана от моралната полиция по обвинявания, че носи своя хиджаб " погрешно ".

Водените от дами митинги се разпространиха в 160 града във всичките 31 провинции на страната и се считат за едно от най-сериозните провокации пред Ислямската република след революцията от 1979 година Лидерите на Иран ги показаха като " протести ", подстрекавани от външните врагове на страната.

До момента най-малко 475 протестиращи са били убити и 18 240 са арестувани, съгласно осведомителната организация на деятелите за правата на индивида.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР