Иран и Ирак постигнаха споразумение въоръжените терористични групи в района

...
Иран и Ирак постигнаха споразумение въоръжените терористични групи в района
Коментари Харесай

Иран твърди, че Ирак се е съгласил да разоръжи и премести бойци от Кюрдистан

Иран и Ирак реализираха съглашение " въоръжените терористични групи " в региона на Кюрдистан в Ирак да бъдат разоръжени и преместени през идващия месец. Това разгласи през днешния ден иранското външно министерство, оповестява " Ройтерс ".

" Беше подписано съглашение сред Иран и Ирак, в което Ирак се ангажира да разоръжи въоръжените сепаратисти и терористични групи, присъстващи на негова територия, да затвори техните бази и да ги реалокира на други места преди 19 септември ", сподели представителят на министерството Насър Канаани. Той не посочи къде ще бъдат преместени екстремистите, а от Ирак нямаше коментар.

Иран от дълго време упреква самостоятелния северен кюрдски район на Ирак в укриване на терористични групи, взели участие в офанзиви против страната. неведнъж нападна техните бази.
 Иран нанесе удари против
Иран нанесе удари против " кюрдски терористи " в Ирак

Eдин човек е умрял, а други 10 са ранени

Миналия септември Революционната армия на Иран изстреля ракети и дронове по цели на екстремистите в кюрдския район в Ирак. Според локалните управляващи са починали 13 души.

Министерството на външните работи на Ирак осъди офанзивите. Иранската елитна войска и сили за сигурност обявиха, че ще продължат да нападат терористите в района.
 В земите на иракските кюрди има мир. Защо тогава доста от тях са на беларуско-полската граница?
В земите на иракските кюрди има мир. Защо тогава доста от тях са на беларуско-полската граница?

Надеждите им за по-добри благоприятни условия след епохата на Саддам се изпариха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР