Иран е получил снощи чрез Оман съобщение от президента на

...
Иран е получил снощи чрез Оман съобщение от президента на
Коментари Харесай

Тръмп е предупредил Иран, че го заплашва нападение и е призовал за преговори

Иран е получил нощес посредством Оман известие от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че заплашва американско нахлуване, обявиха ирански чиновници, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" В посланието си Тръмп сподели, че е срещу каквато и да е война с Иран и желае да беседва с Техеран по разнообразни въпроси... той ни даде къс период за отговор, само че незабавният отговор на Иран беше, че висшият лидер (аятолах Али) Хаменей би трябвало да вземе решението по този въпрос ", сподели един от чиновниците, поискали анонимност.

Друг чиновник съобщи: " Дадохме да се разбере, че нашият лидер е срещу всевъзможни диалози, само че посланието му ще бъде предадено, с цел да вземе решение... Обаче казахме на оманския чиновник, че всяко нахлуване против Иран ще има районни и интернационалните последствия. "

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков сподели, че Русия приканва Съединени американски щати да не подхващат безразсъдни дейности във връзка с Иран, съобщи ТАСС. " Опасността от спор не е отминала и ние още веднъж призоваваме виновните фигури, в случай че още има такива във Вашингтон, да помислят за последствията ", съобщи той във връзка информацията на в. " Ню Йорк таймс ", че Тръмп одобрил нанасяне на удар по Иран, само че след това отменил решението си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР