Иран е изградил огромна мрежа от терористични клетки, които са

...
Иран е изградил огромна мрежа от терористични клетки, които са
Коментари Харесай

Иран с "терористична мрежа" в Запада, готова да удари по всяко време

Иран е построил голяма мрежа от терористични кафези, които са подготвени да усилят офанзивите, целящи утежняването на рецесията в Близкия изток, написа в. "Дейли Стар ".

Активисти на иранската съпротива и специалисти по сигурността разкриха мащабите на терористичните групи, свързани с режима в Техеран.

Операциите, свързвани с Иран, навлизат дълбоко в Европа и Съединени американски щати в границите на използването от режима на по този начин наречените "прокси " терористични групи.


Всичките тези групи са следени от военната организация, наричана "Силите Кодс ", които са част от Гвардията на пазителите на Ислямската гражданска война.

Народната организация на моджахедините на Иран - опозиционна формация, която се бори за събаряне на режима, предизвести, че влошаващата се политическа обстановка ще докара до все по-голяма приложимост на по този начин наричаните "проксита ".



Групата за разузнаване в областта на сигурността StratFor по-рано тази година също предизвести за разпространението на тези сили, като се твърди, че Иран има връзка със сили в най-малко шест страни от Близкия изток.

Новината стана известна на фона на напрежението в Близкия изток, зародило след разпада на нуклеарната договорка с Техеран, която на собствен ред прокара пътя за началото на "Танкерната война " в Ормузкия проток.



Шахин Гобади, представител на НОМИ, предизвести, че в скоро време ще станем очевидци на "засилване " на иранската терористична активност, тъй като "режимът е изправен пред рецесии във всички направления ".

"При тази обстановка, единственият излаз пред аятоласите е да усилят натиска, повече арести, повече тероризъм и екстремистки ограничения зад граница, с цел да може режимът да резервира баланс и да попречи на утежняването на обстановката.

Износът на екстремизъм, тероризъм в района постоянно е бил единият от методите за оцеляване на религиозния режим през последните 40 години. Този метод добавя другия метод - тоталната принуда ", сподели той пред изданието.

Така наречените "Сили Кодс " са командвани от военачалник Касем Солеймани, който рапортува непосредствено на висшия водач на Иран, аятолах Хаменей.

Предполага се, че те се състоят от към 20 000 души. Също по този начин, че те са виновни за образованието на "прокси " групите по целия свят.


Анализ на Stratfor от по-рано тази година разкрива, че ирански проксита са забъркани непосредствено в Ирак, Ливан и Газа.

Също по този начин, съгласно отчета, Иран обезпечава материална поддръжка на сили в Саудитска Арабия, Сирия, Афганистан, Ливна.

Терористичните заприказва и разузнаването на Иран даже напущат границите на Близкия изток, достигайки до Европа, двете Америки, Азия и Африка.
Иранските проксита са свързани с произшествия във Франция, Дания, Германия, Съединени американски щати, Арбентина, Тайланд, Нигерия и още доста други страни.
Също се допуска, че ирански проксита са виновни за най-малко шест офанзиви против танкери в Ормузкия пролив.

В НОМИ също считат, че Иран също по този начин образова и задгранични наемници, които са част от прокситата. Една от най-големите групировки, свързани с иранския режим, е ливанската "Хизбула ", която е свързвана с набези по сили на Съединени американски щати през 80-те години на предишния век.



Гобади сподели още пред "Дейли Стар ", че иранският режим продължава да дава към 1 милиард $ на "Хизбула " всяка година.

"Хизбула играе основна роля в задграничния тероризъм на режима, даже отвън Близкия изток. "Хизбула " изрично признава, че Иран обезпечава всичко, от парите до оръжията, мунициите, храната, облеклото, че без поддръжката на религиозния режим в Техеран групировката не би могла да съществува ", сподели още той.

Според Гобади, единственото решение на казуса може да бъде единствено промяната на режима в Иран.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР