Иракските депутати използваха изненадващото посещение на Доналд Тръмп, за да

...
Иракските депутати използваха изненадващото посещение на Доналд Тръмп, за да
Коментари Харесай

Иракски депутати използваха визитата на Тръмп, настоявайки за изгонване на американските войски

Иракските депутати използваха изненадващото посещаване на Доналд Тръмп, с цел да настоят американските войски да изоставен страната, съобщи Асошиейтед прес.

Политици от двете страни на иракския политически вододел приканват Народното събрание да гласоподава за изпъждане на войските на Съединени американски щати. Около 5000 американски бойци са ситуирани в Ирак като част от интернационалната коалиция против джихадистката формация " Ислямска страна ", предава Българска телеграфна агенция.

Външното въздействие се трансформира в гореща тематика през миналата година, през която поддръжниците на популисткия свещеник Муктада Садр завоюваха максимален % от гласовете на парламентарните избори през май. Садр приканва за ограничение както на американската, по този начин и на иранската интервенция във вътрешните работи на Ирак.

Президентът на Съединени американски щати прекара през вчерашния ден три часа в американска военновъздушна база в Ирак, където се срещна с американски бойци. По време на необявената си авансово аудиенция Тръмп не се срещна с никакви иракски публични лица. Много депутати възроптаха против това посещаване, като споделиха, че то е надменно и нарушава иракски суверенитет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР