Ирак затвори днес сухопътните и въздушните си раници, докато избирателите

...
Ирак затвори днес сухопътните и въздушните си раници, докато избирателите
Коментари Харесай

Ирак затвори границите си по въздух и земя в деня за избори

Ирак затвори през днешния ден сухопътните и въздушните си раници, до момента в който гласоподавателите се насочат към урните, с цел да вземат участие в парламентарни избори, за които мнозина се надяват да доведат до нужните промени след десетилетия на спор и неприятно ръководство, съобщи Асошиейтед прес.

Изборите бяха ускорени с шест месеца заради сблъсъците в столицата Багдад и южни провинции на страната в края на 2019 година, когато десетки хиляди излязоха на улиците на митинг против повсеместната корупция, възходящата безработица и неприятните публични услуги.

Силите за сигурност потопиха митингите в кръв като стреляха с бойни патрони и сълзотворен газ. Над 600 души бяха убити, а ранените бяха хиляди.

Общо 3449 претенденти се състезават за 329 места на парламентарните избори, шестите след нашествието през 2003 година, когато беше свален дългогодишният деспот Саддам Хюсеин.

Над 250 000 чиновници на силите за сигурност подсигуряват сигурността на изборния ден. Войници, служители на реда и елементи за битка с тероризма са ситуирани край изборните секции, доста от които са оградени с бодлива тел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР