Ирак може да продължи да внася природен газ и енергийни

...
Ирак може да продължи да внася природен газ и енергийни
Коментари Харесай

САЩ дава на Ирак 45 дни без санкции за внос на газ и енергийни доставки от Иран

Ирак може да продължи да внася природен газ и енергийни доставки от Иран за интервал от 45 дни, изяснява Съединени американски щати няколко дни след повторното налагане на наказания на петролния бранш на Техеран.

" Съединените щати дадоха на Ирак краткотрайно облекчение от глобите за 45 дни, с цел да продължат да купуват природен газ и електрическа енергия от Иран ", оповестява посолството на Съединени американски щати в Ирак във видеоклип, оповестен на формалната страница във Facebook.

" Това облекчение дава на Ирак време, с цел да стартира стъпки към енергийна самостоятелност ", оповестява посолството на Съединени американски щати.

Иракски банкови чиновници обявиха през август, че стопанската система на страната е толкоз тясно обвързвана с Иран, че Багдад ще изиска от Вашингтон освобождение от някои от глобите, оповестява " Ройтерс ".

Настоящото краткотрайно освобождение зависи от това, Ирак да не заплаща на Иран за импорт в щатски долари.

Санкциите против Иран обгръщат 50 ирански банки и дъщерни сдружения и повече от 200 лица и кораби в корабоплавателния бранш, както и националната самолетна компания на Техеран Iran Air и над 65 от нейните самолети.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР