IQ-то, което приемаме за измерител на интелекта, невинаги е достатъчно

...
IQ-то, което приемаме за измерител на интелекта, невинаги е достатъчно
Коментари Харесай

Слава Георгиева: IQ-то невинаги е достатъчно, за да бъдем успешни и хармонично

IQ-то, което одобряваме за измерител на интелекта, не всеки път е задоволително да бъдем сполучливи, хармонични, да се усещаме себе си. Комбинацията от качествата, гениите, уменията и прочувствената просветеност рисуват един повсеместен портрет, който е безусловно неповторим за обособената персона. Това сподели Слава Георгиева – сертифициран неврометрист, член на Съвета на шефовете на Insite, в предаването " Човекът на фокус " по Радио " Фокус " .  

" Неврометрията е прийом за проучване на вродените гении и капацитет на индивидите. Тя се базира на неврология, невропсихология и невротехнология, изясни специалистът. Идеята е да се изследват мозъчните талази и по този метод да се откри капацитета на индивида, които са неговите съществени гении и ще го карат да се развива хармонично в бъдеще. Изследват се и прочувствената просветеност, резистентност на стрес, податливост към вдишване на риск ", разясни тя.  

По думите ѝ посредством метода " Вербатория " се мери междуличностната и вътрешноличностната просветеност.

" Така биват открити разнообразни видове – дали човек е благоразположен да бъде отборен състезател, дали има дадености да стане водач. Методът обгръща деца от 4-годишна възраст до възрастни човеци. Няма неприятни черти на характера, въпросът е те да са в естетика с личността и с околната среда ", уточни Георгиева. 

" За да подобрим своята прочувствена просветеност преди всичко би трябвало да опознаем себе си, с цел да имаме реалистична преценка за себе си. " Другото нещо е да научим нашите тригери – избрани събития, които влияят на нашите страсти, и да познавате вероятността по какъв начин ще реагирате в дадена обстановка. Много е значимо да се опитваме да влезем в обувките на другия. Съществена стъпка е да слушаме интензивно, да задаваме въпроси ", посъветва експертът.  

" Познавайки страстите си, можем да ги управляваме. Това значи човек да поеме отговорност за метода, по който се държи с близките ", добави Георгиева.  

Живко КРЪСТЕВ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР