iOS 17 ще включва една от най-големите промени в телефонното

...
iOS 17 ще включва една от най-големите промени в телефонното
Коментари Харесай

Apple планира да премести бутона за прекратяване на разговори в iOS 17

iOS 17 ще включва една от най-големите промени в телефонното приложение на iPhone от години насам.

В обновеното приложение „ Телефон “ в идната актуализация ще бъдат добавени транскрипции на гласовата поща в действително време, „ плакати за контакти “, тъй че потребителите да могат да избират фотографията, която се демонстрира, когато набират iPhone на различен човек и освежен потребителски интерфейс с по-едър шрифт.

Но една смяна ще изисква от дългогодишните консуматори на iPhone да пренастроят мускулната си памет. В бета-версиите на iOS 17 Apple реалокира бутона за преустановяване на диалога. Сега той е изместен в долния десен ъгъл, вместо да бъде центриран в долната част на екрана, под всички други бутони.

На мястото, където се намира аленият бутон в iOS 16, в iOS 17 се намират два бутона: един, който трансформира повикването във FaceTime повикване и различен бутон, който извежда панела за набиране на номера на iPhone.

Лесно е да си представим по какъв начин някой инцидентно натиска върху мястото, където е бил бутонът. Някои хора към този момент обявиха в обществените мрежи, че може да отнеме известно време, до момента в който се приучат към новото местонахождение на бутона.

Повечето хора към момента не разполагат с iOS 17. Тя е налична единствено в бета версия и е предопределена за хора, които нямат нищо срещу да оказват помощ на Apple да отстранява неточности. Официалната версия на iOS 17 ще бъде пусната за обществеността и за всички iPhone през септември, малко след оповестяването на новата серия iPhone 15.

Това не е първият път, в който Apple пренарежда потребителския интерфейс отпреди години, с цел да сложи основните бутони по-близо до долната част на телефона, където е по-удобно, изключително с уголемяването на екраните на телефоните.

През 2021 година Apple промени браузъра си Safari в бета версията на iOS 15, с цел да сложи URL лентата в долната част и да актуализира дизайна му. Въпреки това, до стартирането на окончателната версия през септември, Apple поправя дизайна, върна някои промени и даде на потребителите опция да върнат URL лентата в горната част на страницата.

Представител на Apple не отговори на въпроса на CNBC дали новият екран за повиквания може да се персонализира.

Ето по какъв начин наподобява новият екран по време на диалог в бета версията на iOS 17:

Ето по какъв начин наподобява той в този момент в iOS 16:

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР