IONITY, европейското съвместно предприятие за зареждане на електрически превозни средства

...
IONITY, европейското съвместно предприятие за зареждане на електрически превозни средства
Коментари Харесай

Hyundai инвестира в европейско предприятие за зареждане на електромобили

IONITY, европейското взаимно дружество за зареждане на електрически транспортни средства на Volkswagen, BMW, Daimler и Ford заяви, че южнокорейската Hyundai Motor става акционер в сдружението. Целта на IONITY е да конфигурира 400 високоскоростни станции за зареждане на електрически коли в цяла Европа до края на идната година. Досега предприятието е конфигурирало 140 станции в 14 европейски страни, а други 50 са в развой на създаване.

"Присъединяването на нови вложители в IONITY е явен сигнал за доверие, показващ, че работата на нашата млада компания към този момент дава дивиденти ", означи основният изпълнителен шеф на IONITY Майкъл Хаеш в изказване. Не бяха разкрити финансови детайлности по отношение на присъединяване на Hyundai Motor. Съобщението идва дни преди Франкфуртското автошоу IAA, където устойчивото шофиране и електрическите коли ще заемат централно място. Volkswagen ще покаже електрическия автомобил си ID 3, Porsche електрическият си състезателен автомобил Taycan, а Mercedes-Benz изцяло електрическия си микробус. От 2021 година електрическите коли на Kia и Hyundai ще бъдат оборудвани с 800 V системи за зареждане, с цел да приспособят оптималната мощ на зареждане на IONITY от 350 kW. Клиентите ще могат да употребяват оборудванията на IONITY, които са оборудвани с благоприятни условия за цифрово заплащане, с цел да понижат доста времето за таксуване и да улеснят пътуването на по-дълги дистанции.

"Участието ни в това взаимно дружество удостоверява уговорката на компанията ни за бъдеща електромобилност. Уверен съм, че нашата работа с IONITY ще отвори нова епоха за зареждане с огромна мощ, при които зареждането ще бъде безпроблемно и по-лесно от това с гориво за нашите клиенти ", акцентира изпълнителният шеф на продуктовия отдел в Hyundai Motor Group Томас Схемер. През май тази година Hyundai Motor разгласи партньорство с Rimac Automobili в Хърватия за създаването на високопроизводителни електрически коли. Компанията ще употребява новото си партньорство, с цел да даде на своите клиенти новаторски опит посредством усъвършенствана електромобилност.

IONITY е взаимно дружество, основано през 2017 година сред BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group с Porsche AG. Hyundai Motor Group ще получи равни дялове в IONITY като тези на сътрудниците учредители.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР