Инвестиция в размер на 23 млн. лв. ще направи в

...
Инвестиция в размер на 23 млн. лв. ще направи в
Коментари Харесай

Министър Пулев: Германска компания за производство на автомобилни части инвестира 23 млн. лв. в разширяване на производството си в Русе

Инвестиция в размер на 23 млн. лева ще направи в уголемение на завода си в индустриалния парк в Русе немската компания за произвеждане на автомобилни елементи „ ВИТТЕ Аутомотив “. Това разгласи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев, който връчи през вчерашния ден документ клас А, публикуван по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ), на шефа на „ ВИТТЕ Аутомотив България “ доктор Христо Христов.

Инвестиционният план „ Второ уголемение на цех за произвеждане на електронни и механични елементи за автомобилната промишленост, Русе “ се чака да се осъществя до 2025 година. В интервала на реализиране на плана и като резултат от него ще бъдат открити 302 нови работни места.

По него се планува създаване на нова индустриална постройка, като с изключение на индустриална част, тя ще включва обществени пространства, складова зона, лаборатории, работилници за разработване на софтуерно съоръжение, станции за товарни транспортни средства и други офиси.

Това е четвърти документ (трети поред клас А), който компанията получава по ЗНИ от 2008 година до момента. По тях са вложени общо над 63 млн. лева в завода в Русе и са разкрити над 1000 работни места.

Министър Пулев акцентира, че разширението на производството на компании в страната е доказателство за напъните на служебното държавно управление за основаването на удобни условия за вложителите у нас, в изискванията на интернационалните рецесии.

Управителят на „ ВИТТЕ Аутомотив България “ доктор Христо Христов показа гордостта си, че тъкмо ВИТТЕ още веднъж способства за икономическото развиване на града, основава спомагателни работни места и спомага за превръщането на региона в привлекателно място за вложения. „ Този документ ни дава самочувствие, че сме на прав път в развиването на компанията и затвърждаваме позицията си като най-големия и благонадежден шеф в района. Нашите чиновници могат да са спокойни, че бъдещето им е несъмнено, тъй като работа ще има. “

От 1899 година „ ВИТТЕ Аутомотив “ съставлява новаторски и мощен ноу-хау в механически решения за заключващи системи и с помощта на това се трансформира в оперираща компания в световен мащаб. Компанията е измежду софтуерните водачи в региона на мехатронните системи за заключване, като непрестанно влага в създаването на новаторски системи и решения за ключалки, предни и задни капаци, интериор и седалки.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР