Инвестиционната програма на правителството в областта на тренировъчната спортна инфраструктура

...
Инвестиционната програма на правителството в областта на тренировъчната спортна инфраструктура
Коментари Харесай

Правителството отпусна 1,5 млн. лв. за изграждането на нова зала по художествена гимнастика

 Илиана Раева: Най-доброто за гимнастиката ни следва
Инвестиционната стратегия на държавното управление в региона на подготвителната спортна инфраструктура продължава с построяването на нова зала по художествена гимнастика, която ще бъде част от комплекс „ Раковски “.

С разпореждане на Министерски съвет за градежа на оборудването по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2018 година и по отношение на увеличение капитала на комерсиалното сдружение „ Национална спортна база “ ЕАД на днешното съвещание на кабинета бяха отпуснати 1,5 млн. лева Точката беше първа от дневния ред на днешното съвещание, демонстрира информация в уеб страницата на Министерски съвет.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева и състезателките Симона Дянкова, Катрин Тасева и Невяна Владинова участваха на съвещанието на Министерски съвет. Те връчиха дарове и приветствен адрес на премиера Борисов като показаха своите благодарности към него, министър Красен Кралев и целия кабинет. Борисов получи златна топка с подписи от грациите ни.

„ За нас през днешния ден това е един исторически ден за българската художествена гимнастика. Това е най-красивият коледен подарък, който може да получи националният ни тим. Години наред сме мечтали да имаме зала, която да побере всички наши национални гарнитури и да можем да упражняваме по този начин, че нашите триумфи освен да не престават, а да стават и по-големи. Всички ние сме безпределно признателни на господин Борисов, на господин Кралев, който е до нас от самото начало и ни оказва помощ и също по този начин на държавното управление на България “, съобщи Илиана Раева.

Тя посочи, че художествената гимнастика в последните години се е утвърдила като един от най-успешните спортове в България, като към този момент десетилетия носи медали от международни шампионати, европейски и олимпийски игри.

„ С подобряването на материалната база „ Раковски “ аз ви подсигурявам, че нашите триумфи ще стават все по-повече и ще имаме доста мотиви за горделивост и за наслада. Нямате визия какво значи за нас това, нашият дом да се усили, да имаме още килими, на които състезателките доста по-добре и по-успешно да организират своите тренировки “, добави президентът на федерацията.

Предвижда се новата зала да бъде с топла връзка, обвързвана със сегашната, тъй че градежът ѝ няма да попречва по никакъв метод подготовката на гимнастичките.

„ Залата ще бъде ситуирана на към 10 метра настрана от сегашната зала. Точни периоди не може да дадем, само че сега, в който се организира публичната поръчка, тогава ще знаем по кое време ще бъде подготвена залата, само че при всички случаи до края на идната година би трябвало да бъде откритa ”, сподели министърът на младежта и спорта Красен Кралев, като уточни, че залата по никакъв метод няма да пречи на стадиона.

Капитанът на тима Симона Дянкова благодари от името на целия тим и даде обещание, че ще не престават да са всеки ден в залата, с цел да работят интензивно и да не стопират да носят все по-големи триумфи за България.

Както е известно на съществуващата зала на стадион „ Раковски “ беше осъществен главен ремонт през ноември и декември тази година на обща стойност 250 000 лв..

Строително-монтажните работи включват монтаж на нова дървена подова настилка, възобновяване на гипсокартон след течове и изолираност на тръби, изцяло пребоядисване, монтаж на осветяване и дървени порти.

Предстои ободряване на коридорите и стаите за настаняване на спортистите и създаване на оздравителен център.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР