Инвестиционната фирма на милиардера Петер Тийл е поканила бившия канцлер

...
Инвестиционната фирма на милиардера Петер Тийл е поканила бившия канцлер
Коментари Харесай

Себастиан Курц ще консултира милиардера Петер Тийл

Инвестиционната компания на милиардера Петер Тийл е поканила някогашния канцлер на Австрия - Себастиан Курц - да стартира работа като глобален пълководец. Курц ще поучава " Тийл кепитъл " като съветник на повърхностен работен ден и главната му задача ще е да помогне на компанията да разбере политиката на Европейския съюз и на австрийската страна, твърди поискал анонимност добре осведомен източник.

Назначението на Курц идва след голям брой престъпни следствия против него и против вътрешния му кръг от доближени по обвинявания, че е употребявал пари на данъкоплатците, с цел да изфабрикува удобен имидж посредством манипулирани допитвания до публичното мнение, които са му помогнали да построи шеметната си кариера и са проправили пътя към ръководството на Австрийската национална партия. 

Курц подаде оставка като канцлер през октомври, а при започване на декември се отдръпна изцяло от политиката. Преди десетина дни пък са били открити непозволени заплащания към социологическа организация за над 120 хиляди евро. Тя е провела анкета измежду популацията, поръчана от министерството на финансите на Австрия, за която е била контрактувана цена от 35 хиляди евро. По неустановени към този момент аргументи обаче са били преведени 156 хиляди евро. Проверките са установили също и нередности при реклами във вестници.

Курц неведнъж е отхвърлял обвиняванията в непозволени действия. " Тийл кепитъл " не е дискутирал следствието против новия съветник, твърди осведоменото с въпроса лице.

Курц от дълго време гради връзки с Тийл - авторитетен закостенял предприемач, който поддържа републиканци в Съединени американски щати и е последовател на Доналд Тръмп. 35-годишният някогашен канцлер на Австрия, който неотдавна стана татко, пък към този момент желае да загърби политическата си кариера и да стартира да се развива в друга област.

Петер Андреас Тийл е германско-американски милиардер - бизнесмен и вложител във високорискови компании. Той е измежду учредителите на " Пей Пал ", " Палантир текнолъджис " и " Фаундърс фънд " и е първият външен вложител във " Facebook ". 53-годишният Тийл е на 273-о място в тазгодишната ранглиста на милиардерите на списание " Форбс " с персонално положение от 4.1 милиарда щ. $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР