Инвестициите в проекта Арктик LNG 2 ще надхвърлят 22 милиарда

...
Инвестициите в проекта Арктик LNG 2 ще надхвърлят 22 милиарда
Коментари Харесай

Руският проект за втечнен газ Арктик 2 поскъпна с още $1 млрд., след напускането на американската Baker Hughes

Инвестициите в плана " Арктик LNG 2 " ще надвишават 22 милиарда $, заяви ръководителят на компанията " Арктик ", изпълняваща плана - Леонид Михелсон, заяви Интерфакс ".

При взимане на капиталово решение, цената на плана беше оповестена в размер на малко над 21 милиарда $, т.е. в този момент увличението е с към 1 милиард $ (около 5%).

Малко преди посоченото изказване, един от топ мениджърите по плана е коментирал, че вложенията се правят оценка на към $21 милиарда, само че по думите на Михелсон, те ще надвишат тази цифра.

" Капиталовложенията в " Арктик LNG 2 " ще бъдат повече от 22 милиарда $. Поради обстоятелството, че преминахме към електрически задвижвания, са нужни електроцентрали, което оскъпява плана. Но, въпреки това, оперативните разноски малко ще намалеят, защото газовите турбини изискват непрекъснато обслужване, а електродвигателите - не ", споделя Михелсон.

Отбелязва се, че разноските по крупния план за полутечен природен газ са нарастнали, след отдръпването от него на индустриалния колос от Съединени американски щати Baker Hughes, заради глобите по отношение на Русия.

Коментирайки в тази връзка, за какво американската компания е сменена с китайски производители, а не с съветски, Михелсон изяснява, че " на находището към този момент са ситуирани съветски елементи и уреди, обаче целият потенциал на съответните съветски производители към този момент е зает с контракти. Например в завода в Перм може да се поръча произвеждане на турбина за период чак след 2030 година. "
 Сделката с GE изстрелва нагоре акциите на Baker Hughes
Сделката с GE изстрелва нагоре акциите на Baker Hughes

Ценните бумаги може да нарастнат значително
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР