Инвестициите на компаниите в оборудване са нараснали с 1.5% ©

...
Инвестициите на компаниите в оборудване са нараснали с 1.5% ©
Коментари Харесай

Американската икономика неочаквано запази бързия си темп на растеж

Инвестициите на фирмите в съоръжение са нарастнали с 1.5%

© Vincent Kessler Още по тематиката
Когато " Ирма " удари

Какви са икономическите измерения на урагана
14 сеп 2017
Ураганът " Ирма " унищожи туристическия сезон в Карибите

Щетите по предварителни оценки наближават 100 млн. $
10 сеп 2017
Петте неща, които рецесията по този начин и не промени

Макар и всепроникваща, рецесията по този начин и не съумя да доближи до метода, по който действат пазарите, да почисти насъбраните проблеми и да изкорени грешките, довели до тях
8 сеп 2017
Европа форсира икономическия напредък

Централна и Източна Европа, както и Германия са главен мотор в Европейски Съюз
16 авг 2017 Американската стопанска система ненадейно резервира бърз ритъм на напредък през третото тримесечие, защото нарастването на складовите наличия и по-малкият търговски недостиг са компенсирали забавянето на строителството вследствие на ураганите.

Брутният вътрешен артикул (БВП) на страната е повишен с 3% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, което е доста над упованията на анализаторите за 2.5%. Това демонстрират предварителните данни на Бюрото за стопански разбори на Съединени американски щати, откъдето акцентират, че те подлежат на в допълнение преразглеждане. Втората оценка за икономическия напредък ще бъде оповестена на 29 ноември. През второто тримесечие американската стопанска система набъбна с 3.1% и по този метод за първи път от три години икономическият напредък на Съединени американски щати е най-малко 3% през две следващи тримесечия.

Добрите данни за растежа на Брутният вътрешен продукт съвсем не оставят подозрение, че Федералният запас ще усили главната си рента за трети път тази година през декември.

На какво се дължи

Очакванията на икономисти, интервюирани от Reuters, бяха, че ураганите Харви и Ирма са лимитирали потребителските разноски и са подкопали интензивността в строителството. Това обаче наподобява не се е случило, тъй като по-голямото вътрешно ползване от предстоящото е един от факторите за растежа през тримесечието. Другите са по-големите складови наличия, износа, вложенията в съоръжение и федералните държавни разноски.
Като се изключат по-големите складови резервира, Брутният вътрешен продукт е повишен с 2.3%, което е закъснение по отношение на регистрирания растеж от 3.1% през второто тримесечие.

Противоречиви резултати

Потребителските разноски, които образуват най-голямата част от стопанската система, са нарастнали с 2.4%. Това е над упованията за 2.1%, само че има закъснение по отношение на второто тримесечие, когато покачването беше 3.3%. Този съставен елемент е добавил 1.6 процентни пункта към икономическия напредък през третото тримесечие.

Данните демонстрират, че мнозина американци са купували нови коли, с цел да заменят тези, развалени при бедствията. Разходите за услуги са се забавили до най-слабия си ритъм на напредък от 2013 година Стабилният пазар на труда, лимитираната инфлация и ниските лихви се чака да продължат да обезпечават основата за устойчиви потребителски разноски.

Инвестициите на фирмите в съоръжение са нарастнали с 1.5% и са добавили 0.25 пункта към растежа на Брутният вътрешен продукт. Търговията и складовата наличност дружно прибавят 1.14 пункта към покачването.
От Министерството на търговията означават, че не могат да изчислят въздействието на ураганите върху Брутният вътрешен продукт. Тропическите стихии Харви и Ирма нанесоха големи вреди на части от Тексас и Флорида в края на август и началото на септември. Негативният резултат обаче се чака да е краткотраен, тъй като евентуално икономическата интензивност ще се форсира.

По-добри годишни упования

За цялата 2017 година експертите чакат 2.2% стопански напредък, който да се увеличи до 2.4% следващата година. Това ще е доста по-добре от постигнатия непретенциозен растеж от 1.5% през 2016 година само че под упованията на администрацията на президента Доналд Тръмп.
В предизборната си акция Тръмп разгласи, че политиката му на по-ниски налози, либерализация и по-строго използване на комерсиалните закони ще реализира напредък от 4% или даже повече, само че в първия му бюджет беше заложен ритъм от 3%, напомня AP.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР