Инвестиции за над 100 млн. евро се очакват тази година

...
Инвестиции за над 100 млн. евро се очакват тази година
Коментари Харесай

Инвестиции за над 100 млн. евро и китайска онлайн платформа очакват в Тракия икономическа зона

Инвестиции за над 100 млн. евро се чакат тази година в Тракия икономическа зона (ТИЗ), заяви пред Радио Пловдив шефът инж. Пламен Панчев. 

Български компании не престават да влагат средства и запаси в производството на храни, железни произведения, мехатроника, логистика, уточни той. 

Инвеститорите главно търсят сигурност, а Пловдив ги притегля както с положителното си географско състояние, по този начин и със своите фрагменти, приключили 9-те университета и професионалните паралелки в гимназиите. Пламен Панчев уточни, че още веднъж се търсят най-много инженери, IT-специалисти, хора със приблизително обучение. 

Очакваме тази година положителната процедура да се притеглят задгранични студенти с български корени да продължи, като се надяваме към 2000 младежи да дойдат в Пловдив, сподели шефът на ТИЗ. 

Панчев дефинира като доста сполучлива платформата „ 16+1 “ сред страните от Централна и Източна Европа и Китай, с помощта на което в ТИЗ ще стъпи на-голямата китайска платформа за онлайн търговия. Очакват се китайски делегации да посетят Пловдив през май. 

Всеки български производител може при нас да се съветва по какъв начин да стъпи на китайския пазар, сподели още Пламен Панчев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР