Инвеститорите следят отблизо събитията в Израел като геополитически риск за

...
Инвеститорите следят отблизо събитията в Израел като геополитически риск за
Коментари Харесай

Атаката срещу Израел може да насочи инвеститорите към активи-убежища

Инвеститорите наблюдават от близко събитията в Израел като геополитически риск за пазарите, с известни упования, че насилието може да подтикне към прекосяване към така наречен активи-убежища.

Въоръжени лица от палестинската формация " Хамас " навлязоха в Израел при невиждана офанзива в събота. Западните страни, отпред със Съединени американски щати, осъдиха офанзивата и дадоха обещание поддръжка за Израел.

Нарастващият геополитически риск може да докара до закупуване на активи като златото и $ и евентуално да увеличи търсенето на държавни облигации на Съединени американски щати, споделиха анализатори, представени от " Ройтерс ".

" Това е добър образец за какво хората се нуждаят от злато в своите портфейли. То е съвършено обезпечаване против интернационалните разтърсвания ", сподели Питър Кардило, основен пазарен икономист в Spartan Capital Securities, който предвижда, че доларът също ще се възползва. " Винаги, когато има интернационалните разтърсвания, доларът укрепва ", сподели Кардило.

През последните седмици пазарите реагираха на упованията, че лихвените проценти в Съединени американски щати ще останат по-високи за по-дълго време. Доходността на облигациите скочи, до момента в който щатският $ беше в поредност от поскъпвания на валутните пазари. Акциите в това време имаха внезапни загуби за третото тримесечие, само че се стабилизираха през последната седмица.

" Дали виждаме голям пазарен миг или не, зависи от това какъв брой дълго ще продължи и дали други ще бъдат въвлечени в спора ", сподели Брайън Якобсен, основен икономист в Annex Wealth Management, за обстановката в Израел. Якобсен сложи под подозрение какъв брой огромно въздействие ще има това върху цената на петрола, макар че Иран усилва добива. Атаката на " Хамас " беше намерено възхвалена от Техеран и от " Хизбула ", ливанските съдружници на Иран.

" Иранското произвеждане на нефт се усилва, само че всеки прогрес, който те реализират зад кулисите със Съединени американски щати, ще бъде фрапантно подкопан от това, че Иран възхвалява дейностите на " Хамас ", сподели Якобсен, добавяйки, че " вероятната загуба на рандеман има значение, само че няма да бъде разтърсваща. "

" Най-важно е да забележим по какъв начин ще реагира Саудитска Арабия ", сподели Якобсен. Вашингтон се пробва да подписа договорка, която да възстановява връзките сред Израел и Саудитска Арабия.

Дейвид Коток, ръководител и основен капиталов шеф в Cumberland Advisors в Сарасота, Флорида, сподели, че обстановката е тревожна, защото Съединени американски щати са отслабени от политическата и институционална парализа във Вашингтон. Републиканците търсят правоприемник на сваления ръководител Кевин Маккарти от Камарата на представителите и се обрисува конфликт за бюджета.

" Много съм обезпокоен от по-експлозивни обстановки, които изискват решителността на Съединени американски щати и отбранителната дарба на Съединени американски щати, която е накърнена ", от обстановката във Вашингтон, сподели Коток.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР