Инвеститорът Майкъл Бъри, известен с успешното си предсказване на срива

...
Инвеститорът Майкъл Бъри, известен с успешното си предсказване на срива
Коментари Харесай

Майкъл Бъри набляга на инвестициите в тези две компании

Инвеститорът Майкъл Бъри, прочут с сполучливото си предсказание на срутва на жилищния пазар в Съединени американски щати през 2008 година, изрази доверие в китайските Alibaba и JD.com.

Понастоящем Scion Asset Management на Бъри държи първите две позиции в тези колоси в онлайн търговията на дребно.

Според неотдавнашно регулаторно подаване на информация (формуляр 13F) към 31 март Alibaba и JD.com са представлявали общо 20% от портфейла на Scion на стойност $107 милиона.

Инвестициите на Scion Asset Management в Alibaba и JD.com са нарастнали от 31 декември насам. Акциите им в Alibaba се усилиха от 50,000 акции на 100,000 на стойност $10.2 милиона.

По сходен метод делът им в JD.com набъбна от 75,000 акции на 250,000 на стойност близо $11 милиона.

Този ход се разграничава от този на други хедж фондове, защото няколко отчета сочат, че те групово са продали 4 милиона акции на JD.com през първото тримесечие на 2023 година

Противоположната природа на Бъри е явна в капиталовите му решения. През януари той изплаши пазара с един туит, в който се споделяше “ “, предупреждавайки вложителите да не купуват при възобновяване на пазара.

По-късно обаче той отдръпна това изказване и призна грешката си. Оттогава и двата туита са изтрити.

Освен това, регулаторното досие разкри, че Бъри е придобил акции на по-малки банки като First Republic и Pacific Western през първото тримесечие на 2023 година в изискванията на банкова рецесия.

В понеделник акциите на Alibaba затвориха на Нюйоркската фондова борса на цена $88.34 за акция, което демонстрира нарастване от 3.5%.

По сходен метод JD.com завърши деня на цена от $37.67 за акция на Nasdaq, отбелязвайки растеж от близо 7%. След края на търговията и двете акции останаха относително постоянни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР