Инвестбанк официално е обявена за победител в продължилото повече от

...
Инвестбанк официално е обявена за победител в продължилото повече от
Коментари Харесай

КТБ продаде ТБ Виктория на Инвестбанк

Инвестбанк публично е оповестена за победител в траялото повече от година наддаване за ТБ "Виктория ", която е 100% благосъстоятелност на оповестената в неплатежоспособност Корпоративна банка. В формалното известие по случая написа следното:

"Днес, 16.04.2018 година, Синдикът на „ Корпоративна комерсиална банка” АД (в несъстоятелност) - КТБ АД (н), подписа с „ Инвестбанк “ АД рамков контракт за едновременното прекачване и приемане на контрактуваната цена на съвкупността от следните финансови активи: 100% от капитала на ТБ „ Виктория “ ЕАД и цялостната експозиция на eдноличния притежател на капитала към ТБ „ Виктория “ ЕАД. Предстои осъществяване на процедура пред Комисията за защита на конкуренцията за разрешаване на идната централизация. Подписването на контракта е в следствие от извършена процедура за продажба на цялост от финансови активи по реда на чл.87, ал.5 по отношение на ал.8 и 9 от Закона за банковата неплатежоспособност, открита с решение от 29.06.2017 година на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ). В първия стадий на процедурата участваха четирима претендент купувачи, а след осъществен дю дилиджънс разбор обвързващи предложения подадоха „ Инвестбанк” АД и „ Българо-американска кредитна банка “ АД. След извършени договаряния, разбор и параленост на финансовите параметри на подадените дефинитивни предложения Синдикът на КТБ АД (н) избра „ Инвестбанк “ АД за покупател на продаваната цялост от финансови активи. Изборът бе утвърден с решение на Управителния съвет на ФГВБ от 26.03.2018 година Купувачът е поел обвързване за цялостно погасяване на експозицията на КТБ АД (н) към ТБ „ Виктория “ ЕАД ведно с дължимите лихви към датата на привършване на договорката. Погасените в следствие от оперативната активност на ТБ „ Виктория “ ЕАД краткосрочни и дълготрайни отговорности в интервала от 2015 година до датата на сключване на рамковия контракт, както и постигнатата цена на продаваната цялост от финансови активи обезпечават освен цялостно възобновяване на направената от КТБ АД (н) през юни 2014 година инвестиция под формата на акции и други финансови принадлежности, само че и образуват позитивен чист паричен поток (печалба) в размер на към 2 800 000 лв. ".

След като акциите на ТБ Виктория бъдат трансферирани на новия й притежател - Инвестбанк, се чака да стартират процедурите по поглъщането на закупената кредитна институция от нейния притежател.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР