Инцидентът в британския град Солсбъри с бившия полковник от ГРУ

...
Инцидентът в британския град Солсбъри с бившия полковник от ГРУ
Коментари Харесай

Меркел и Макрон дадоха рамо на Мей, италианският премиер зове да не се спира диалога с Русия

Инцидентът в английския град Солсбъри с някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал и щерка му Юлия заплашва суверенитета на Европа. Това съобщи президентът на Франция Еманюел Макрон след срещата с водачите на Европейския съюз, която се организира в Брюксел, оповестява „ Ройтерс ”.

„ Разглеждаме нападението като съществено предизвикателство пред нашата сигурност и суверенитета на Европа, поради което е необходим съгласуван и съдбоносен отговор от страна на Европейски Съюз и неговите членове”, сподели Макрон.

Той добави, че Германия и Франция ще подхващат бързи ограничения.

Думите му бяха доказани и от канцлера Ангела Меркел. След координиране, Германия и Франция ще показват взаимни ограничения.
В хода на взаимната конференция с Макрон тя съобщи, че Русия е носи отговорност по случая „ Скрипал”.

„ Много ясно казахме, че считаме случая за съществено предизвикателство пред нашата обща сигурност. Съгласихме се с оценката на английското държавно управление, явно е, че Русия е виновна, няма други правдоподбни обяснени”, уточни Меркел.

Премиерът на Италия Паоло Джентилони от своя страна пък прикани разговорът с Русия да не бъде прекратяван.

„ Италия ясно изрази единодушието си с признатите заявки, присъединявайки се към думите за солидарността на Англия, само че по едно и също време акцентира нуждата тази позиция и това наказание, преди всичко, да не водят до ескалация. И на второ място - да не затварят нужното пространство за разговор с Русия, който е изключително значим за сегашния геополитически момент”, акцентира той.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР