Инцидентът е станал в района на 16-ия километър в посока

...
Инцидентът е станал в района на 16-ия километър в посока
Коментари Харесай

Подпорна стена се срути на магистрала Струма, за колите въведоха обходен маршрут

Инцидентът е станал в региона на 16-ия километър в посока София
Подпорна стена се е срутила върху пътното платно на автомагистрала " Струма " в региона на 16-ия километър в посока София, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".
 
Няма потърпевши при случая, само че в региона на Драгичево към този момент се образуват километрични тапи.

Обходният маршрут за леките коли е от пътен възел " Даскалово ", път I-1 Перник - Владая - София, както и през Мало Бучино.

За облекчение на напредването по пътя София - Перник през Владая е проведено реверсивно придвижване, което ще остане и през нощта.
 Снимка: АПИ
Тежкотоварните коли в посока София минават по Автомагистрала " Струма " при 16-ти км единствено в изпреварващата лента.
 Снимка: АПИ
От АПИ допълват, че са подхванати незабавни ограничения за възобновяване на придвижването и подсилване на оборудването. Оглед на терена направиха и.д.председателят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев и специалисти от организацията. Предполага се, че от дъждовете са комрометирани два от сегментите на подпорната стена.
 Снимка: АПИ
Веднага са подхванати краткотрайни дейности по изкопаване на земните маси до статабилна основа. След изкопаването на преовлажнените земни маси ще бъдат направени отводнителни окопи над засегнатия сектор и дренажни ребра по продължение на откоса.
 Снимка: АПИ
В дългогодишен проект ще бъде предоставено правенето на механически план за възобновяване на отводняването и подсилване на стените в сектора при 16-ти км в посока София. Целта е дейностите да се изпълнят в сегашния строителен сезон.
 Снимка: АПИ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР