Инцидентът е станал в близост до Стара Загора на км

...
Инцидентът е станал в близост до Стара Загора на км
Коментари Харесай

Шестима души са пострадали при верижна катастрофа на АМ Тракия

Инцидентът е станал наоколо до Стара Загора на км 217.

По-тежко са потърпевши двама души, които са с заплаха за живота. Настанени са в университетската болница в Стара Загора.

Водачите са тествани за приложимост на алкохол, регистриран е негативен резултат.

Известният пловдивския доктор и общински консултант доктор Веселка Христамян пусна фотоси от мястото на конфликта. Тя разясни, че се оказала инцидентен очевидец на случая.

" Прибирах се към Пловдив, защото довечера имам нощно дежурство. Видях няколко ударени и смачкани коли и потърпевши хора, които викаха за помощ. Слязох и дружно с още един доктор от Пловдив - доктор Симеон Костадинов, който също минаваше оттова, отидохме да помогнем на ранените ", съобщи за  " " доктор Христамян. Тя разясни, че най-малко шестима души са получили съществени контузии от злополуката.

" С сътрудниците превързвахме потърпевшите, поставяхме абокати, успокоявахме хората. Помощ оказаха пътуващи по автомагистралата. Пристигналите коли за спешна помощ откараха ранените към болничното заведение в Стара Загора ", добави още доктор Христамян. Тя разясни, че днешният случай още веднъж е посочил, че у нас има незабавна потребност от медицински хеликоптери.

" Ако имахме в деяние такива вертолети, на ранените щеше да бъде оказана по спешна помощ и превозени в болница. Заради многото коли на автомагистралата колите за спешна помощ мъчно си пробиваха път ", добави още доктор Христамян. Тя разясни, че нито един от ранените не бил с контузии, което да се окажат съдбовни за живота му.

Снимка: Веселка Христамян, фейсбук

" Хора, за следващ път насочвам апел! Шофирайте деликатно! Спазвайте пътните правила, рестриктивните мерки за скорост и отчитайте натоварването в определените за пътешестване часове! Цената за това се мери в човешки животи!

Нека не забравяме, че като участници в придвижването и пасажери, всички сме нечии деца, родители, близки. Длъжни сме да се пазим взаимно ", прикани доктор Веселка Христамян.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР