Инцидент се размина на косъм без жертви на русенски булевард: Лек

...
Инцидент се размина на косъм без жертви на русенски булевард: Лек
Коментари Харесай

Кола влезе под камион на булевард в Русе

Инцидент се размина на косъм без жертви на русенски бул.: 

Лек автомобил катастрофира нощес на бул. “Христо Ботев “ в Русе, откакто се заби в камион. Инцидентът е станал на светофара на кръстовището сред бул. “Христо Ботев “ и бул. “Васил Левски “. Лекият автомобил „ Голф “, ръководен от жена с дете в колата, се е блъснал в спиращия на червен светофар товарен автомобил, предава

Пред очевидци лидерката е разказала, че вниманието ѝ е било отвлечено за момент от детето на задната седалка. При удара са се отворили въздушните възглавници, като за шанс майката и детето не са потърпевши съществено. Жената само е получила ожулване на ръката.

Водачи, които пътуват непрекъснато по този сектор, разясниха, че там са се образували нагъвания на асфалта, които са причина за подобен случай и не изключват това да е една от аргументите за злополуката.

Русе Медиа потърси мнението на Община Русе, защото локалната администрация има грижата за поддържане на пътя в частта му в града. Зам.-кметът по устройство на територията Магдалина Илиева изясни, че следва да се извърши настоящ ремонт на този сектор със средства, обезпечени по контракт с АПИ.

Според Вероника Миланова, шеф отдел „ Инфраструктура и инвеститорски надзор “ поради натовареното придвижване, главно от камиони, се получава слягане на асфалта. „ Най-вероятно има слаба основа, само че Община Русе не може да извършва ремонт в основата, защото влизаме в дефиницията на главен ремонт, което по съглашението с АПИ не е ангажимент на общината, а на страната като притежател на пътя. Затова изпълняваме единствено настоящи поправки и поддръжка в секторите на републиканската пътна мрежа на територията на града “, изясни тя.

Само преди две години общината още веднъж е правила настоящ ремонт на същия сектор. Сега следва при започване на октомври да стартира нов ремонт.

„ Там вършим единствено и само износоустойчив слой и вероятно неплътна примес, така наречен биндер. Това е заложено в уговорката на общината. Използват се по-специални асфалтови смеси, защото това е по техническите спецификации, които са създадени от АПИ. Когато вършим настоящи поправки по тези настилки, ние постоянно съобразяваме какви са били планувани в плановете, когато са изпълнявани тези републикански мрежи “, сподели още Вероника Миланова. С подмяната на основата би трябвало да се ангажира АПИ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР