Инцидент със самолет по линията София-Истанбул е станал в неделя,

...
Инцидент със самолет по линията София-Истанбул е станал в неделя,
Коментари Харесай

Инцидент със самолет по маршрута София - Истанбул. Пилотът викал: Пригответе се за удар

Инцидент със аероплан по линията София-Истанбул е станал в неделя, оповестява Нова телевизия. След излитането на машината от столичното летище е открит механически проблем и се е наложило ръководството на машината да продължи ръчно.

На борда е имало 95 души, като измежду тях е имало и огромна българска група, която е трябвало да пътува до Мексико.

Техническият проблем е бил открит преди самолетът да излети. По думите на пасажерите е имало проблем, който е бил отхвърлен, машината е изхвърчала, само че няколко минути по-късно им е казано, че би трябвало да се извърши кацане.

От РВД незабавно са подали сигнал на Националния ръб за следствие на катастрофи, които са реагирали незабавно и са почнали приготовление за това, че ще има спешно кацане. Изпратени са коли за спешна помощ, които да обезпечат безопастността на пасажерите.

Направена е техническа ревизия на машината, като на идващия ден - в понеделник самолетът е изхвърчал още веднъж.

Пътници, които са били на борда на самолета, оповестяват за претърпяното в обществените мрежи.

„ Самолетът се наклони супер доста на едната страна и луната безусловно се виждаше под нас, а не над нас. Самолетът не съумя да се изкачи над 1500 м надморска височина и имаше непрестанна турбуленция. След което, стюардесата стартира да приказва бързо, първо на турски език, само че се усещаше явен боязън в гласа. Премина на британски и тогава се чу: Отстранете всички лап топи, телефони, очила, затегнете коланите и застанете в защитна поза. Пригответе се за удар”, написа Крум Атанасов.

„ Самолетът направи първи опит за политане, само че след час ни върнаха на гейта. Казаха механически проблем. След още час и половина престой, въпреки всичко направихме опит за политане. Излитане…, само че не напълно. Самолетът по този начин и не набра задоволително двигателна сила, летеше на повече от 1500 м. И от самото начало внезапно завиваше ту наляво, надясно, след това с носа надолу след това нагоре. Луната през прозореца, започнах да я виждам на назад, ту над крилото, а след това под крилото. И след 20 минути полет, виждайки назад Копитото над София пристигна истеричното крещене на водача „ свалете лещите, махнете очилата, пригответе се за удар”, написа различен консуматор.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР